Žurnālistu asociācijas vadībā Ingas Spriņģes vietā atkal būs Anda Rožukalne; ievēlēta jauna valde
Mediju eksperte Anda Rožukalne.
Sabiedrība
2013. gada 15. martā, 20:22

Žurnālistu asociācijas vadībā Ingas Spriņģes vietā atkal būs Anda Rožukalne; ievēlēta jauna valde

Jauns.lv

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) biedru kopsapulce piektdien ievēlēja jaunu valdi, informēja asociācijā. Organizācijas valdē pēc pusotra gada pārtraukuma atgriezusies Rīgas Stradiņa universitātes Komunikāciju studiju katedras vadītājas Anda Rožukalne, kura ieguva biedru lielāko atbalstu, līdz ar to pildīs arī valdes priekšsēdētājas pienākumus.

Žurnālistu asociācijas vadībā Ingas Spriņģes vietā...

Valdē strādās arī Latvijas Radio žurnāliste Olga Dragiļeva, portāla "politika.lv" galvenā redaktore Dita Arāja, laikraksta "Dienas Bizness" žurnāliste Madara Fridrihsone, žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele, raidījuma "Nekā personīga" producente Arta Ģiga un ziņu aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis.

Asociācijas revidenta amatā atkārtoti ievēlēts žurnāla "Bilance" galvenais redaktors Guntis Rozenbergs.

LŽA dibināta 2010.gada 24.novembrī, un par tās pirmo valdes priekšsēdētāju kļuva Rožukalne. Kopš 2011.gada rudens LŽA valdi vadīja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra vadītāja Inga Spriņģe.

Pēdējā gada laikā asociācijas biedru skaits pieaudzis līdz 100.

Asociācijas mērķi ir aizstāvēt vārda un preses brīvību, uzlabot žurnālistu profesionālās darbības vidi, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt biedru profesionālo apmācību un žurnālistu mūžizglītību.

BNS, Foto: Evija Trifanova/LETA