Rīgā 17 gadu vecs jaunietis izvaro kaimiņos dzīvojošu pensionāri
Aizdomās par kaimiņienes, pensijas vecuma sievietes, izvarošanu policija sestdienas naktī Rīgā aizturējusi 17 gadu vecu jaunieti.
112
2013. gada 18. marts, 17:12

Rīgā 17 gadu vecs jaunietis izvaro kaimiņos dzīvojošu pensionāri

Jauns.lv

Aizdomās par kaimiņienes, pensijas vecuma sievietes, izvarošanu policija sestdienas naktī Rīgā aizturējusi 17 gadu vecu jaunieti, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija naktī saņēmusi izsaukumu uz kādu dzīvokli Brasā par iespējamu izvarošanu. "Notikuma vietā noskaidrojām, ka pie kāda padzīvojuša pāra naktī bija ieradies 17 gadu vecais kaimiņu puisis, kurš uzreiz pēc durvju atvēršanas uzbrucis vīrietim un piekāvis to, bet pēc tam iespundējis vannasistabā," pastāstīja Sadovskis.

Uzreiz pēc tam jaunietis uzbrucis arī padzīvojušajai kundzei, kas arī bijusi dzīvoklī, un izvarojis viņu. Pēc izdarītā nozieguma jaunietis esot aizbēdzis no notikuma vietas, tomēr policijai ātri vien izdevās noskaidrot jaunieša atrašanās vietu un viņu aizturēt.

Aizdomās turētais jaunietis no ieslodzījuma vietas pēdējo reizi izlaists pirms diviem mēnešiem un ir vairākkārt tiesāts par mantiskiem noziegumiem, liecina policijas sniegtā informācija.

Svētdien jaunietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Pašlaik pret viņu sākts kriminālprocess par izvarošanu.

Krimināllikuma 159.pants paredz, ka par izvarošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

BNS/Foto: Shutterstock

Tēmas