Remonts par 80 000 latu, jo Valda Zatlera dzīvoklī smirdot. FOTO
Valda Zatlera dzīvoklī griesti brēktin brēc pēc remonta, dzīvokļa sienās ir arī lielākas problēmas. Remontdarbu laikā Zatlera piecu istabu dzīvoklis tiks pārvērsts par četristabu mitekli.
Sabiedrība
2013. gada 19. marts, 15:29

Remonts par 80 000 latu, jo Valda Zatlera dzīvoklī smirdot. FOTO

Jauns.lv

Pagājušā gada nogalē eksprezidentam Valdim Zatleram par gandrīz pusmiljonu latu nopirktajā dzīvoklī Elizabetes ielā 17 remonts nav veikts apmēram desmit gadu, kanalizācijas sistēma ir katastrofālā stāvoklī un dzīvoklī vienkārši smird.

Jau tuvākajā laikā sāksies prezidentam Valdim Zatleram piešķirtā dzīvokļa remonts, kura izmaksas šobrīd tiek lēstas aptuveni 80 tūkstošu latu apmērā. Šodien „Valsts nekustamie īpašumi” rīkoja atvērto durvju dienu, kuras laikā žurnālisti varēja savām acīm apskatīt, kāds izskatās no miljonāres Irēnas Pulkinenas eksprezidentam Valdim Zatleram iegādātais piecistabu dzīvoklis.

Gida lomā dzīvoklī iejutās „Valsts nekustamo īpašumu” būvniecības direktora pienākumu izpildītājs Artis Dzirkalis. Viņš uzreiz paziņoja, ka nevarēs sniegt atbildes par konkrētiem veicamo darbu izmaksām, jo šobrīd „Valsts nekustamie īpaši” izveidojuši tikai pagaidu tāmi, kuru neizprotamu iemeslu dēļ publiskojusi Valsts prezidenta kanceleja. Viņš sacīja, ka apritē figurējošā remontdarbu summa – vairāk nekā 80 000 latu, ir aptuvena ekspertu aplēse, bet drīzumā tikšot rīkots konkurss par remontdarbu veikšanu.

Dzirkalis izteica Latvijas būvniecībā nepieredzētu pieļāvumu, ka remontdarbi varētu būt arī mazāki par 80 000 latu. Tāpat viņš lēsa, ka, lai arī remontdarbu veikšana šajā dzīvoklī kaimiņu dēļ būšot apgrūtināta, jau septembri Valdis Zatlers ar ģimeni beidzot varēs pārvākties uz savu eksprezidenta mitekli.

Kasjauns.lv Dzirkalis sacīja, ka remontdarbu laikā plānots piecistabu dzīvokli pārveidot par četru istabu dzīvokli, proti, vannas istabu pārcelt uz vietu, kur tagad ir virtuve, savukārt virtuvi „pārnest” uz vienu no istabām.

Dzīvoklis šobrīd ir pilnībā tukšs, tur ir palikusi tikai virtuves iekārta, vanna, kas ir diezgan sliktā stāvoklī, dušas kabīne un divi podi. Dzirkalis taujāts, kāpēc nepieciešams veikt tādu pārbūvi, atzina, ka tādu vēlmi izteicis eksprezidents Valdis Zatlers. Pamatojums esot vienkāršs – kanalizācijas sistēma ir avārijas stāvoklī. „Brīžos, kad labierīcības tiek lietotas, dzīvoklī vienkārši smird,” paziņoja Dzirkalis. Viņš norādīja, ka arī ūdens, kas vannas istabā tek no krāna ir ne tas caurspīdīgākais.

Stāstot, vai Zatlera dzīvoklim tiks iegādātas arī kādas mēbeles, Dzirkalis vēstīja, ka par to vismaz šobrīd nav nekādu runu, jo, viņaprāt, Zatlers dzīvokli ar mēbelēm aprīkos pats par saviem līdzekļiem.

Kasjauns.lv iepriekš jau rakstīja, ka "Valsts nekustamie īpašumi" pērn vasarā atzina, ka dzīvokļa telpu apdares un aprīkojuma līmenis ir atbilstošs komforta prasībām un piemērots tūlītējai dzīvošanai. Taču dzīvokļa Elizabetes ielā iemītnieks Valdis Zatlers vērsa uzmanību, ka turpmākai ilgstošai dzīvokļa ekspluatācijai ir vēlams dzīvokļa apdares, inženiertehniskā un sanitārtehniskā aprīkojuma kārtējais remonts ar iespējamu atsevišķu aprīkojuma elementu nomaiņu, jo pēdējais kosmētiskais remonts veikts pirms aptuveni 10 gadiem.

Zatleram bija iebildumi par īpašuma tehnisko stāvokli un konkrēti priekšlikumi uzlabojumu veikšanai, piemēram, visās dzīvokļa telpās sakārtot elektroinstalāciju, kas ir neatbilstošā tehniskā stāvoklī; veikt apkures katla nomaiņu un apkures sistēmas tīrīšanu, kā arī kanalizācijas sistēmas, kas ir avārijas stāvoklī, nomaiņu. Turklāt lielākajā daļā telpu veicams kosmētiskais remonts, novēršot plaisas griestos un sienās, kā arī grīdas seguma bojājumus.

Dzīvoklis Elizabetes ielā tika atrasts konkursā, un to nopirka par 485 tūkstošiem latu, jo valstij brīvu un piemērotu dzīvokļu vairs nebija. Dzīvoklis ir 195 kvadrātmetrus plašs. Iepriekš kanceleja šo dzīvokli eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām īrēja.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders