Politika
2013. gada 19. martā, 22:09

"Vienotības" Rīgas vēlēšanu sarakstā esošajiem deputātiem pievienosies Dālderis, Viņķelis, Zvirbulis, Rotbergs

Jauns.lv

Partijas "Vienotība" valde apstiprinājusi deputātu kandidātu sarakstu 1.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā, informēja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

"Vienotības" Rīgas vēlēšanu sarakstā esošajiem dep...

Saraksta līdere ir Sarmīte Ēlerte, bet vēlēšanās kandidēs arī "Vienotības" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks; sarakstu papildinās arī vairākas jaunas personības - partijas Rīgas programmas direktors Pēteris Viņķelis un Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis. "Vienotības" kandidātu vidū ir arī Ministru prezidenta padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis, Pasaules Dabas Fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs un citi.

Sarakstā iekļauti arī daudzi esošie domes deputāti - Baiba Brigmane, Ēriks Škapars, kurš ir arī Rīgas brīvostas valdes loceklis, Elmārs Vēbers, Valdis Gavars, Juris Viņķelis, kā arī Aigars Pētersons.

Ēlerte skaidro, ka "Vienotības" piedāvājums rīdziniekiem ir pilsētas vadību uzticēt "profesionālai un zinošai komandai, kam rūp Rīgas turpmākā attīstība un kas nav mierā ar pilsētas pašlaik uzņemto kursu, kurā dominē savējo atbalstīšana, necaurskatāma pārvaldība un līdzekļu negausīga izšķērdēšana". "Vienotības" prioritāte būšot cilvēks un viņa ģimene, tai nodrošinot darbu, mājokli un labu izglītību.

"Vienotības" programmas galvenie mērķi ir laba izglītība, labs darbs un labs mājoklis ikvienam. Tās centrā ir strādājoša ģimene - cilvēki, kuri ar savu darbu nopelna iztiku gan vecākiem, gan bērniem.

Paužot savu redzējumu par Rīgas attīstību, "Vienotības" Rīgas vēlēšanu saraksta kandidāti uzsver, ka Rīga nav Maskavas tradīciju atbalss. Rīgas uzdevums ir tiekties uz Ziemeļeiropas dzīves kvalitāti, jo tieši tur atrodas pasaules izglītotākie, laimīgākie, turīgākie, taisnīgākie un radošākie cilvēki pasaulē.

LETA