Nacionālajā teātrī Starptautiskajā teātra dienā – "Žurka (ne)būs!"
"Teātra žurka" ir ļoti populārs Nacionālā teātra iestudējums, kas ar humoru atskatās uz politiskajām norisēm Latvijā.
Kultūra
2013. gada 26. martā, 16:02

Nacionālajā teātrī Starptautiskajā teātra dienā - "Žurka (ne)būs!"

Jauns.lv

Latvijas Nacionālajā teātrī Starptautiskā teātra diena 27.martā tradicionāli tiks svinēta ar politiski muzikālo uzvedumu "Žurka (ne)būs!", pavēstīja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Nacionālajā teātrī Starptautiskajā teātra dienā – ...

Uzveduma scenārija autori ir dramaturgs Jānis Balodis, komēdiju profesionālis Jānis Skutelis un aktieris Mārtiņš Egliens, un šoreiz uzvedumam nav režisora tradicionālajā izpratnē, tas ir ansambļa kopdarbs. Izrādē piedalās asprātīgākie Nacionālā teātra aktieri.

Izrādes pirmajā daļā būs pagājušā gada sabiedriski politisko aktualitāšu tops Latvijas Nacionālā teātra skatījumā, savukārt otrajā daļā – Raimonda Petrauska skatījums uz atsevišķu latviešu dziesmu apbrīnojamo melodisko līdzību ar populāriem pasaules hitiem, no kā var secināt, ka labākajām pasaules melodijām saknes patiesībā meklējamas Latvijā, norādīja Rimšēviča.

"Teātra žurka" ir ļoti populārs Nacionālā teātra iestudējums, kas ar humoru atskatās uz politiskajām norisēm Latvijā. Ilgus gadus žurku Kornēliju atveidoja Svetlana Bless, bet circenis Driska bija Jānis Skanis.

BNS/ Publicitātes foto