Grandiozā spilvenu kaujā Rīgā uzvar minisvārku īpašniece Māra. FOTO
Grupas „4Vēji” dalībnieces Māras Katarskas spilvenu kauju uzvaras mirklis.
Kultūra
2013. gada 7. aprīlis, 16:37

Grandiozā spilvenu kaujā Rīgā uzvar minisvārku īpašniece Māra. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 6. aprīlī Rīgā pirmo reizi ar grandiozu spilvenu kauju tika svinēta Starptautiskā spilvenu kaujas diena, kas šogad atzīmēta vairāk nekā 80 pilsētās visā pasaulē.

Spilvenu kaujas pasākums notika pie tirdzniecības centra „Spice”, zaļajā zonā, kur tieši šim pasākumam bija uzstādīta skatuve un telts.

Spilvenu kauju vadīja Kaspars Upacieris jeb Ufo, kurš, kā ierasts, uzjautrināja klātesošos ar dažnedažādiem jokiem un asprātībām.

Pirmie spilvenu kaujās uz lielo cīņu tika aicināti šova „OKartes skatuve” dalībnieki Mārtiņš Ruskis, Kristaps Pujāts, Sabīne Berezina, Māra Katarska un Anita Intaite jeb Košā kā arī  „Koru karu” Cēsu karmīnkrāsas karoga kora dalībnieki Rihards Saule un Daina Rudzīte.

Spilvenu kaujas atklājējiem bija īpaši sarežģīta spilvenu kauja, kuras laikā dalībniekiem bija jāstāv uz baļķa. Sīvas cīņas rezultātā, par šī gada spilvenu kauju uzvarētāju kļuva „okartiete” Māra Katarska, kura neslēpa lielo sajūsmu par iegūto uzvaru Latvijas pirmajās spilvenu kaujās. Atšķirībā no citiem spilvenu kaujas dalībniekiem, Māra uz sacensībām bija ieradusies īsos minisvārkos.

Pirmajā vērienīgajā Rīgas spilvenu kaujā piedalās aptuveni 300 dalībnieku, un pasākuma organizatori jau apsolījuši, ka cīņa tiks rīkota arī nākamgad.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica