Klubā "Depo" izrādīs pusaudžiem veltītu kriminālstāstu "Minga rēgi"
"Minga rēgi" ir kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu un to, ko nodarījuši paši sev.
Kultūra
2013. gada 8. aprīlis, 14:42

Klubā "Depo" izrādīs pusaudžiem veltītu kriminālstāstu "Minga rēgi"

Jauns.lv

Šomēnes pusaudžiem klubā "Depo" būs iespēja noskatīties "Teātra TT" iestudētu izrādi "Minga rēgi", kas veidota pēc Rūdolfa Minga, īstajā vārdā Rūdolfa Miķelsona, sarakstīta scenārija "Ļaunuma atspulgs".

Projekta vadītāja Anna Putniņa atzīst, ka latviešu teātrī reti rodas patiesi jaunu cilvēku stāsti, bet "Minga rēgi" tādi ir. Tas būs kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu un to, ko nodarījuši paši sev.

Izrāde "Minga rēgi" tiks spēlēta Vecrīgas klubā "Depo", kur savulaik "Teātris TT" iestudēja populāro un daudzkārt godalgoto Ansela Kaugera lugu "Artis klusē, Alise klusē", kas bija romantisks un reizē skaudrs stāsts par tikpat jauniem ļaudīm, kādus skatītājs sastaps arī "Minga rēgos".

Jau vairākus gadus Latvija pazīst Rūdolfu Mingu - puisi, kurš ar apbrīnojamu mērķtiecību veido filmas un par kuru uzņemta godalgota dokumentālā filma "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?". Taču Rūdolfs nav apstājies un turpina strādāt, veidojot jaunu filmu pēc paša sarakstīta scenārija "Ļaunuma atspulgs". Tas ir neticami precīzs mūsdienu mazpilsētas jaunatnes dzīves atspulgs, kuru pats tās autors ir pacietīgi pētījis.

Izrādi "Minga rēgi" iestudē Lauris Gundars, bet lomās piedalīsies Latvijas Kultūras akadēmijas 2013.gada izlaiduma aktieru kursa studenti Laura Zunda, Jurģis Spulenieks un Kristaps Ķeselis.

"Minga rēgu" pirmizrāde notiks 24.aprīlī plkst.19.

LETA/ Publicitātes foto