Latvijas mafija pēdējo padsmit gadu laikā mainījusi savu tēlu
Šī gadsimta laikā Latvijas mafiozi kardināli mainījuši savu imidžu – treniņbikses nomainījuši pret uzvalkiem un no krimināliem kioskiem pārvākušies uz prestižām biroju ēkām.
112

Latvijas mafija pēdējo padsmit gadu laikā mainījusi savu tēlu

Jauns.lv

Salīdzinot ar pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, Latvijas mafija kardināli mainījusi savu izskatu – mafiozi treniņbikses nomainījuši pret zīmolu uzvalkiem, miesassargus pret juristiem, bet no apšaubāma izskata kioskiem pārvākušies uz glauniem birojiem.

Latvijas mafija pēdējo padsmit gadu laikā mainījus...

Bijušais policijas priekšnieks Juris Reķšņa TV3 Ziņām stāsta, ka mēs varbūt vairs neizjūtam mafijas klātbūtni, kā tas bija pirms padsmit gadiem, kad rekets un automašīnu spridzināšana uz ielu stūriem bija ikdiena, bet tas nenozīmē, ka mafijas ietekme nav mazinājusies. Pēc viņa vārdiem, tās bīstamība ir pat lielāka nekā skarbajos pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Ari pašreizējais policijas priekšnieks Ints Ķuzis stāsta, ka mafija bija, ir un būs. Viens gan pa šiem gadiem ir mainījusies – mafijai vairs nespēj ietekmēt policiju, apgalvo tās priekšnieks.

Latvijas organizētā noziedzība šobrīd naudu pelna citādāk nekā deviņdesmitajos gados: nežēlīgās slepkavības un laupīšanas, auto spridzināšanu un dedzināšanas nomainījusi cilvēktirdzniecība un narkobizness. Sīkāk par Latvijas mafijas tēla izmaiņām skatieties TV3 Ziņu videosižetā.

Latvijas mafija (TV3 Ziņas)


Kasjauns.lv/Foto: Shutterstock