Ministres Circene un Viņķele uz rīta vingrošanu ierodas kleitās. FOTO
Neskatoties uz to, ka uz šodien plānoto simbolisko rīta rosmi valdības ēkā ministri ieradās nevis treniņtērpos, bet ierastos apģērbos - uzvalkos un kostīmos.
Sabiedrība
2013. gada 9. aprīlis, 15:32

Ministres Circene un Viņķele uz rīta vingrošanu ierodas kleitās. FOTO

Jauns.lv

Sirds veselības dienai veltītajā rīta rosmē Ministru kabinetā piedalījās daudzi valdības ēkā strādājošie, kā arī vairāki ministri. Tomēr liela daļa ministru uz rīta rosmi nebija ieradusies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīta rosmē piedalījās veselības ministre Ingrīda Circene (V), labklājības ministre Ilze Viņķele (V), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK). Ar nelielu nokavēšanos ieradās arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), kurš, redzot notiekošo, paziņoja, ka būtu paņēmis līdzi treniņtērpu, ja vien būtu zinājis par šādu pasākumu.

Neskatoties uz to, ka uz šodien plānoto simbolisko rīta rosmi valdības ēkā ministri ieradās nevis treniņtērpos, bet ierastos apģērbos - uzvalkos un kostīmos -, viņi rūpīgi izpildīja trenera rādītos vingrinājumus.

Trenera rādītie vingrinājumi lielā daļā atnākušo izraisīja sajūsmu, īpaši tādi, kuru izpildīšana nelielus sarežģījumus sagādāja dāmām, kuras bija ieradušās svārkos vai kleitās.

Uzrunājot klātesošos, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norādīja, ka veselība ir lielākā bagātība, par ko parasti neaizdomājas, kamēr viss ir kārtībā. Viņa uzsvēra, ka katrs iedzīvotājs sev ir parādā vienu dienu sporta zālē vai garu pastaigu gar jūru. "Lai kustībai ir vieta mūsu saspringtajā dzīves grafikā," novēlēja Dreimane.

Savukārt kardiologs Andrejs Ērglis uzsvēra, ka cilvēka asinsspiediens ir viens no faktoriem, kas ir jāņem vērā, ja grib nodzīvot kvalitatīvu dzīvi. Lai to īstenotu, ir jāievēro vairāki noteikumi, tostarp arī asinsspiediena mērīšana.

Saskaņā ar Latvijas Kardiologu biedrības statistikas datiem gandrīz 50% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju ir paaugstināts asinsspiediens, un tas ir viens no biežākajiem sirds slimību iemesliem. Saslimšanu lielākoties veicina mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs un smēķēšana.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA