Nofilmēts pēdējais aktierfilmas „Džimlai Rūdi Rallallā” kadrs. FOTO
Pirmo griezienu tortē, protams, izdarīja „Džimlai Rūdi Rallallā!” režisori Jānis Cimermanis un Māris Putniņš.
Kultūra
2013. gada 29. aprīlis, 19:25

Nofilmēts pēdējais aktierfilmas „Džimlai Rūdi Rallallā” kadrs. FOTO

Kasjauns.lv

Kinoteātrī „Splendid Palace” pulcējās pilnmetrāžas spēlfilmas „Džimlai Rūdi Rallallā!"” komanda, lai nosvinētu kinoteātra telpās nofilmēto pēdējo kinolentes kadru. Netrūka dziesmu, tortes griešanas un saviesīgu sarunu.

Jau tuvākajā laikā varētu sākties spēlfilmas montāža un ieskaņošana, lai jau šogad varētu nodot skatītāju vērtēšanai traģikomēdiju par krīzi Latvijā un pensionāru iesaistīšanos valsts glābšanā. Filma "Džimlai Rūdi Rallallā!" stāsta par rosīgiem veco ļaužu pansionāta iemītniekiem, kuriem, strīdoties par politiskajiem notikumiem valstī un bažījoties par krīzi, kāds televīzijas raidījums liek sarosīties un piedāvāt risinājumu. Filma atklāj senioru vēlmi būt noderīgiem un aktīvi iesaistīties valsts dzīvē, valstsvīru bailes un intrigas.

„Džimlai Rūdi Rallallā!” scenārijs liek cienījama vecuma Latvijas kino un teātru aktieriem vadīt preses konferenci, ietērpties armijas formās, mācīties soļot, šaut, braukt ar tanku. Filmu veidojuši režisori Jānis Cimermanis un Māris Putniņš, kuru kopdarbs vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām "Avārijas brigāde". Putniņš ir arī filmas idejas un scenārija autors.

Jaunajā filmā piedalās tādi slaveni aktieri kā Mārtiņš Egliens, Indra Burkovska, Mārtiņš Vilsons, Juris Žagars, Juris Bartkevičs, Leons Krivāns, Tamāra Soboļeva, Juris Strenga, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Jakovs Rafalsons, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Velta Skurstene, un dauzi citi. Militārpersonu un citu svarīgu personu lomās iejuties bijušais Nacionālo bruņoto spēku virsseržants Ziedonis Ločmelis.

Aktieru jautrība pēdējā kadra filmēšanā sita augstu vilni.

„Džimlai Rūdi Rallallā!” pēdējā kadra filmēšanas pasākums

gallery icon

Spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" uzņemšana

gallery icon

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders, Lita Krone/LETA