Briselē rādīs filmu par Raimondu Paulu
Raimonds Pauls ir viens no visu laiku izcilākajiem latviešu komponistiem. Filma ļaušot ieskatīties viņa dvēselē.
Kultūra
2013. gada 12. maijs, 14:57

Briselē rādīs filmu par Raimondu Paulu

Jauns.lv

14.maijā, Eiropas Parlamentā Briselē deputāte Inese Vaidere demonstrēs režisores Vijas Beinertes veidoto dokumentālo filmu "Zib mūža rats", kas ļaus skatītājiem dziļāk ielūkoties izcilā latviešu komponista maestro Raimonda Paula dvēselē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filmas pirmizrādē EP piedalīsies tās režisore Vija Beinerte, kura klātesošos iepazīstinās ar filmas tapšanas gaitu,  informēja deputātes Vaideres birojā.

"Maestro Raimonds Pauls ir viens no visu laiku izcilākajiem latviešu komponistiem, lielisks melodiju meistars un pianists, kura dziļais un sulīgais klavieru skanējums aizrauj. Daudzas no viņa radītajām dziesmām ir kļuvušas par mūsu kultūras neatņemamu sastāvdaļu, tām ir jau tautasdziesmas statuss," norāda Vaidere. "Ja Raimondam Paulam būtu bijusi iespēja radoši strādāt brīvā Latvijā, nevis aiz dzelzs priekškara, tad viennozīmīgi maestro atpazīstamība pasaulē būtu līdzvērtīga itāļu pianista Nino Rotas slavai."

Filmas režisore Beinerte par savu kinodarbu saka: "Maestro ir kā tautasdziesma un aisbergs. Visi viņu zina, taču tā pa īstam pazīst tikai retais. Tāpēc man bija ārkārtīgi interesanti strādāt pie šī darba, sarunāties gan ar pašu maestro, gan tiem, kas viņu pazīst labāk vai citādi nekā es. Apkopojot pārdomu, atmiņu, joku un vīziju zibšņus, varējām nedaudz dziļāk ielūkoties "aisberga" slēptajā daļā."

Beinerte ir arī tautā iemīļotās īsfilmas "Tās dullās Paulīnes dēļ" režisore.

BNS, Foto: Evija Trifanova/LETA