Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

Dzintara Soduma balvu rakstniecībā saņems Rokpelnis, Venters un Draguns

Jauns.lv

Rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma dzimšanas dienā pirmdien, 13.maijā, Dzintara Soduma balvu rakstniecībā saņems Jānis Rokpelnis, Egīls Venters un Pēteris Draguns, informēja Ikšķiles novada pašvaldībā.

Dzintara Soduma balvu rakstniecībā saņems Rokpelni...

Ikšķiles novada pašvaldības iedibinātā Dzintara Soduma balva par novatorismu rakstniecībā tiek pasniegta pirmoreiz.

Balvas pasniegšana notiks Ikšķiles tautas namā pulksten 17, balvas apjoms ir trīs tūkstoši latu.

Ikšķiles novada pašvaldības Kultūras un sporta pārvaldē norāda, ka jaundibinātā balva ir izcilā latviešu rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma piemiņai veltīta Ikšķiles novada pašvaldības atzinība Latvijas rakstniekam par novatorismu dzejā, prozā, dramaturģijā vai tulkotājam par literatūras tulkojumā latviešu valodā.

„Dzintara Soduma balvas izveidošana un pasniegšana ir apliecinājums tam, ka Ikšķile neapšaubāmi ir vieta, kur dzīvo radoši cilvēki, un kur kultūras vērtības ir lielā cieņā. Esam pagodināti par iespēju dot savu artavu radošu cilvēku atbalstam, ar kuru radītajiem darbiem mēs patiesi lepojamies,” atzīst Ikšķiles novada pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Pirmdien svinīgā ceremonijā balvu saņems Jānis Rokpelnis par grāmatu „Rīgas iestaigāšana”, Egīls Venters par romānu „Mainīgā intervence” un Pēteris Draguns par dzejoļu krājumu „Tumšā stundā.”.

Balvu pasniegs Indulis Trapiņš. Katrs laureāts lasīs īpaši šim notikumam sagatavotu eseju.

Ceremoniju vadīs Liāna Langa, muzicēs dziesminieks Imants Daksis, Dzintara Soduma daiļradei veltītu eseju par lasīs Uldis Bērziņš.

BNS