"Rīgas satiksmes" klienti atzinīgi novērtē pieturvietās izvietotās sabiedriskā transporta maršrutu kartes
2016. gada 27. oktobrī, 12:57

"Rīgas satiksmes" klienti atzinīgi novērtē pieturvietās izvietotās sabiedriskā transporta maršrutu kartes

Jauns.lv

“Rīgas satiksmes” mājas lapā veiktā aptauja liecina, ka cilvēki labprāt izmanto sabiedriskā transporta maršrutu kartes, kas izvietotas pieturvietās un kas palīdz pasažieriem vieglāk saplānot savus braucienus.

"Rīgas satiksmes" klienti atzinīgi novērtē pieturv...

Lielākā daļa aptaujāto, pavisam 57%, atzina, ka izmanto maršrutu kartes pieturvietās, jo tās ļauj ērti pārskatīt visus maršrutus. 32% neieskatās kartēs, jo sev aktuālos maršrutus pārzina diezgan labi, bet 11% līdz šim nebija ievērojuši šīs kartes, bet tagad noteikti pievērsim tām uzmanību. Pavisam aptaujā piedalījās 1138 respondenti.

Lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem būtu ērtāk orientēties Rīgas sabiedriskā transporta maršrutos, “Rīgas satiksme” sadarbībā ar “Karšu izdevniecību Jāņa sēta” ir izstrādājusi maršrutu kartes, kurās ir atzīmēti visi tramvaju, trolejbusu un autobusu maršruti un pieturvietas, iekļaujot arī pilsētas objektus. Kartes ir izvietotas visās aptuveni 300 jaunā dizaina pieturvietu nojumēs.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka maršrutu kartes atsevišķi tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem pieejamas arī uzņēmuma mājas lapā, kuras var ērti arī izdrukāt. Tāpat mājas lapā pieejams arī maršrutu plānotājs, kur savu atrašanās vietu un galamērķi var noteikt gan pēc pieturvietām, gan dažādiem pilsētas objektiem.


Regīna Zommere/Publicitātes foto
Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību