112
2013. gada 10. jūnijs, 09:10

Carnikavas novadā avārijā smagi cietis autovadītājs

Jauns.lv

Vakar Carnikavas novadā divu vieglo automašīnu sadursmē smagi cieta autovadītājs.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka Rīga-Ādaži 31.kilometrā sadūrās automašīna "Audi", kuru vadīja 1956.gadā dzimis vīrietis, un automašīna "Honda", kuru vadīja 1958.gadā dzimis vīrietis. Avārijā cieta "Honda" vadītājs, kurš ar politraumu nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Savukārt Talsu novada Ģibuļu pagastā 1988.gadā dzimusi sieviete, būdama alkohola reibumā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām vadot automašīnu "Peugeot Partner", netika galā ar auto vadību, nobrauca no ceļa un apgāzās. Avārijā cieta automašīnas pasažieri - 1979. un 1957.gadā dzimuši vīrieši. Transportlīdzekļa vadītājas organismā policijas darbinieki konstatēja 1,74 promiles alkohola.

Uz autoceļa Sigulda-Līgatnes papīrfabrika 1967.gadā dzimis vīrietis, vadot motociklu, nobrauca no ceļa un apgāzās. Avārijā cieta un ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts motocikla vadītājs un pasažiere - 1966.gadā dzimusi sieviete.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 47 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 16 cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 24 avārijas, kurās cieta 12 cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 53 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem 14 bijuši autovadītāji, 39 - velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti 22 transportlīdzekļu vadītāji - trīs autovadītāji un 19 velosipēdu un motorolleru vadītāji.

LETA