Aktieru pāri sadziedas un līksmo krāšņā Silmaču koncertā. FOTO
Mārtiņš Egliens sasmīdināja sievu Ditu Lūriņu-Eglienu, „Teātris.zip” vadītāju Ojāru Rubeni un koncerta apmeklētājus, pastāstot, ka iepriekšējos gados Līgo svētkus svinējuši Rīgā, 11. novembra krastmalā: „Mums jau tā kā mīlas trīsstūris bija – es, Dita un Ušakovs,” smejoties stāstīja Egliens.
Kultūra
2013. gada 16. jūnijs, 22:45

Aktieru pāri sadziedas un līksmo krāšņā Silmaču koncertā. FOTO

Jauns.lv

Kalnciema kvartālā notika Zāļu tirgus un Silmaču koncerts ar lustīgu aktieru sadziedāšanos par godu LTV raidījuma „Teātris Zip” pirmās sezonas noslēgumam.

Silmaču koncertu vadīja Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, un Silmaču dziesmas dziedāja dažādu Latvijas teātru aktieri. Latvijas Nacionālā teātra aktieri uz koncertu brauca uzreiz pēc izrādes „Skroderdienas Silmačos” ar visiem atribūtiem un krāšņajiem izrādes tērpiem. No dažādiem teātriem bija uzaicināti arī aktieru pāri, kuri, citējot rakstnieku Rūdolfu Blaumani - „dabūjušies”, un bija gatavi pastāstīt, kā tad viens otrā ieskatījās.

Koncertā piedalījās Leļļu teātra aktieri, režisoru pāris Indra Roga ar Mihailu Gruzdovu un meitu Martu Mariju Gruzdovu, aktieri Dita Lūriņa-Egliena ar vīru Mārtiņu Eglienu, Inga Misāne-Grasberga ar vīru Gundaru Grasbergu, Zane Daudziņa ar vīru Vili Daudziņu, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Marija Bērziņa, Juris Hiršs, Indra Burkovska un daudzi citi.

Pasākums bija piesātināts ar pozitīvām emocijām, dziesmām, jokiem, atgadījumiem no dzīves un dejām. Tie, kuri šajos svētkos nevarēja būt klāt, svētku ierakstu varēs noskatīties LTV1 ēterā 22.jūnijā pulksten 21.20 "Teātra Zip" sezonas noslēguma raidījumā. Tāpat raidījumā rādīs ierakstu no Latvijas Nacionālā teātra 1987.gadā izrādes „Skroderdienas Silmačos”.

Joprojām visu nedēļu gan Latvijas Nacionālajā teātrī, gan Latvijas Leļļu teātrī ir skatāmas Līgos svētku skaistākā izrāde „Skroderdienas Silmačos”.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders