Raksti grāmatu, bet vēl neesi slavens rakstnieks?
Publicējot grāmatu papīra formātā, autors parasti par to nesaņem nevienu latu, vai pat iegulda publicēšanā savu naudu. Tagad publicēt savu garadarbu var elektroniski.
Kultūra
2013. gada 18. jūnijs, 12:54

Raksti grāmatu, bet vēl neesi slavens rakstnieks?

Jauns.lv

Izveidots portāls, kur jebkurš gribētājs var publicēt savu grāmatu e-formātā un saņemt honorāru par katru pārdoto eksemplāru. Lasītāji ērti var iegādāties grāmatas ar jebkuru maksājumu karti un lejupielādēt grāmatu uz savas lasīšanas ierīces, telefona, datora, sev vēlamā formātā.

Ja līdz šim grāmatas izdot jauniem un pat jau zināmiem rakstniekiem bija grūti un bieži vien neiespējami, tad mūsdienu tehnoloģiju laikmetā tas ir vienkārši, to var izdarīt e-formātā pāris dienu laikā. Publicējot grāmatu papīra formātā, autors parasti par to nesaņem nevienu latu, vai pat iegulda publicēšanā savu naudu. Izveidots jauns portāls - www.liber.lv, lai katrs varētu savu darbu publicēt un saņemt par to naudu.

Daudzi joprojām domā, ka īsta grāmata ir tikai papīra formātā, taču tāpat cilvēki domāja, kad Gūtenbergs izgudroja savu grāmatu iespiešanas tehnoloģiju. Noteikti bija daudzi cilvēki, kas uzskatīja, ka īstas grāmatas ir tikai inkanābulas, kas rakstītas ar roku.

ASV jau tagad vairāk nekā puse visu pārdoto grāmatu ir e-formātā. E-grāmatas ir vieglākas, vienā ierīcē var salikt vairākus tūkstošus grāmatu. E-grāmatas var nopirkt ceļojuma laikā, nav jāņem līdzi smagas papīra grāmatas. Un pats svarīgākais, ka e-grāmatas publicēt un izplatīt ir vieglāk un ērtāk.

Liber.lv piedāvā jebkuram, kurš grib un māk rakstīt, publicēt savu grāmatu. Vienalga vai tas ir dzejas krājums, zinātniska monogrāfija, vai romāns, mēs to publicēsim un palīdzēsim popularizēt, lai rakstnieks par savu darbu varētu saņemt naudu.

Šobrīd portālā jau publicēti vairāki darbi, starp kuriem ir Gerkena balvas laureāta J.D.Duanēla darbs “Uz Dienvidiem no Ēdenes.” Jaunais autors grāmatā apraksta savu uzdzīvi Rīgā, seksu, narkotikas, alkoholu un savas eksistenciālās pārdomas. Grāmatā parādās arī vairāki sabiedrībā pazīstamu tēlu līdzinieki – ministru dēli, modes blogeri un skandalozi producenti. Grāmatu jau tagad var nopirkt portālā liber.lv un 19.jūnijā, 19:00 bārā Chomsky notiks grāmatas prezentācija.

Karlīna Timofejeva, Foto: shutterstock