„Rīgas Enerģētikas aģentūra” rīko semināru par inovatīvām informācijas tehnoloģijām
Seminārā varēs iepazīties ar vispārējo IKT situāciju un uzdevumiem, kā arī ar progresu, kāds IKT izmantošanas jomā pēdējā laikā noticis Rīgā. Informācija par šo semināru atrodama arī Eiropas interneta tīklā.
Runā Rīga

„Rīgas Enerģētikas aģentūra” rīko semināru par inovatīvām informācijas tehnoloģijām

Jauns.lv

28. jūnijā Rīgas domes (Rātslaukums 1) sēžu zālē no plkst. 9.30 līdz 14.30 Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) organizē jau otro semināru, kas veltīts informācijas un komunikāciju tehnoloģijām (IKT) – „Inovatīvi zaļo informācijas tehnoloģiju risinājumi”, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

„Rīgas Enerģētikas aģentūra” rīko semināru par ino...

REA jau darbojas divos ar IKT saistītos starptautiskos projektos – „Videi draudzīgo informācijas un komunikāciju tehnoloģiju tīkls” (GreenITNet) un „Energoefektivitātes stratēģiskie instrumenti pilsētu attīstības plānošanai” (STEP Up).

Strādājot šajos projektos, tiek apzināti jau realizētie projekti Rīgā, kur veiksmīgi enerģētikā un transportā ir integrētas inovatīvas informācijas un komunikāciju tehnoloģijas. REA veido šādu projektu aprakstu katalogu, kas būs brīvi pieejams REA interneta vietnē, kā arī to varēs izmantot citas Latvijas pašvaldībās, lai izvērtētu iespējas un lietderību šādu pasākumu ieviešanai savās teritorijās. Daļa no ieviesto pasākumu aprakstiem kā labākās prakses piemēri tiks tulkoti angliski un interneta tīklos rekomendēti ieviešanai arī citās Eiropas pilsētās. Pirmo septiņu labākās prakses projektu apraksti jau ir iekļauti semināra dienaskārtībā un katalogs internetā būs pieejams tūdaļ pēc semināra. Turpmāk katalogs tiks nepārtraukti papildināts.

Pieteikties dalībai seminārā var līdz 27. jūnijam, zvanot uz tālruņiem 67012444 vai 26435501 (Ingrīda Nokalna) vai rakstot uz e-pastu: rea@riga.lv 

Karlīna Timofejeva, Foto: Bulls Press

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību