Lauris Reiniks nosaka gardākās Zemgales mājas tortes
Jelgavā noticis Zemgales gardāko mājas toršu konkurss. Cīņā par garšīgāko zemgaliešu torti sacentās 17 novada saimnieces. Uzvarēja Ingas Kupčas „Karlsona sapnis” – biskvīts ar dzērveņu ievārījumu un krēmu rozītēm.
Novadu ziņas
2013. gada 29. jūlijs, 19:22

Lauris Reiniks nosaka gardākās Zemgales mājas tortes

Jauns.lv

Jelgavā konkursā „Latvijas mājas tortes 2013” noskaidrota gardākā Zemgales mājas torte. Žūrijas sastāvā bija arī dziedātājs Lauris Reiniks, kurš uzvarētājas – baldonietes Ilzes Kupčas mājas biskvītu ar dzērveņu ievārījumu un krēma rozītēm nodēvēja par vienu Karlsona sapņiem.

Aizvadītajā sestdienā Jelgavā tika atklāta ģimeniska un tradīcijām bagāta akcija „Latvijas mājas tortes 2013”, kurā piedalījās 17 mājas toršu cepējas no visas Zemgales. Novada uzvarētāju palīdzēja noteikt pieaicināti eksperti - sabiedrībā zināmas personas: mūziķis Lauris Reiniks un viņa tēvs Artūrs, kurš ir grupas „Tērvete” dalībnieks, diriģents Raitis Ašmanis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš.

Par Zemgales novada raksturīgākās tortes autori tika atzīta divu bērnu māmiņa Ilze Kupča no Baldones, kura pagatavoja gardu mājas biskvītu torti ar skābenu dzērveņu ievārījumu un krēmu, kas rotāta ar dzeltenām un rozā vārīta krēma rozītēm. Ilze Kupča ir topošā juriste, kura brīvajā laikā cep kūkas, atpūšas pie dabas un nodarbojas ar velosportu.

Pasākums, kuru organizēja uzņēmums „Staburadze”, aizvadīts ģimeniskā gaisotnē, cildinot tradīcijas, apspriežoties ar domubiedriem, vērojot prasmīgo konditoru paraugdemonstrējumus un, ēdot gardas.

„Tas ir Karlsona sapnis,” vērtējot 17 saimnieču veikumu, atzina viens no ekspertiem -Lauris Reiniks. Viņš labāko torti izvēlējies, atmiņā atsaucot bērnības garšas.

Jelgavā tikko noslēdzies pirmais no pieciem „Latvijas mājas tortes 2013” akcijas posmiem. Nākamais norisināsies 3. augustā Kuldīgā, kur tiks noteikta Kurzemes gardākā torte.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto