Radioteātris radījis jauniestudējumu par izcilās aktrises Veltas Līnes bērnību
Teātra un kino leģenda Velta Līne mūžībā devās 2012. gada 31. decembrī 89 gadu vecumā.
Kultūra
2013. gada 14. augusts, 09:10

Radioteātris radījis jauniestudējumu par izcilās aktrises Veltas Līnes bērnību

Jauns.lv

Latvijas Radioteātris radījis jauniestudējumu par aktrises Veltas Līnes bērnību, kas šomēnes izskanēs trīs pārraidēs, atceroties Līni viņas 90.dzimšanas dienā.

Trīs pēcpusdienas, 17., 18. un 24.augustā, plkst.17.05 Latvijas Radio 1 piedāvās īpašu Radioteātra jauniestudējumu - Kārļa Pamšes tēlojumus par aktrises bērnību "Pastāsti man savus sapņus" -, kuru veidojuši Anta Rugāte, Valdis Lūriņš un Andis Ploks, aģentūru LETA informēja Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ginta Subbota.

Tas būs stāsts par radoša cilvēka sākotni, laikmeta un apkārtējās vides ietekmi uz personības veidošanos. Aktrises bērnības atmiņās spilgti iezīmējas arī Grīziņkalna motīvi, sadzīves ainas un toreizējās Rīgas nomales iedzīvotāju cīņa par eksistenci un vēlmi no "purva bērniem" izsisties uz augšu, panākt savu sapņu piepildījumu. Līne ir spilgts piemērs, ka sapņus iespējams īstenot.

Nozīmīgs šis gads ir arī režisoram vecmeistaram, Līnes draugam Pamšem, kurš šogad nosvinējis 97.dzimšanas dienu.

Izcilās aktrises atcerei 90.dzimšanas dienā Latvijas Radio raidīs arī Maksima Gorkija lugas "Vasarnieki" 1975.gada iestudējumu Nacionālajā teātrī, kurā Līnei ir nozīmīgā Varvaras loma. Ieraksts būs dzirdams 27., 28., 29. un 30.augustā plkst.22.15. Šajā iestudējumā lomās piedalījās arī Gunārs Cilinskis, Imants Adermanis, Juris Pļaviņš, Lidija Freimane, Maruta Feldmane, Juris Kaminskis, Antra Liedskalniņa, Elza Radziņa, Ints Burāns, Uldis Dumpis, Māra Krauze un Juris Lejaskalns.

LETA/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva