Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Iestudējumu "Nacionālais attīstības plāns" rādīs viesizrādēs Lietuvā un Krievijā
Kultūra

Iestudējumu "Nacionālais attīstības plāns" rādīs viesizrādēs Lietuvā un Krievijā

Jauns.lv

Neatkarīgais teātris "Dirty Deal Teatro" oktobrī dosies viesizrādēs uz Krieviju un Lietuvu, jo izrāde "Nacionālais attīstības plāns" iekļauta gan Sanktpēterburgā netiekošajā teātra festivālā "Baltijas nams", gan Baltijas mūsdienu dramaturģijas festivālā, kas šogad notiks Lietuvā, Kauņā.

Iestudējumu "Nacionālais attīstības plāns" rādīs v...

Izrāde "Nacionālais attīstības plāns" ir izrāde-lekcija, kuras pamatu veido 68 lapas garš dokuments, kuru īstenojot Latvijas iedzīvotāji 2020. gadā būs divreiz turīgāki, izglītotāki un laimīgi. Un viss ir iespējams, jo Nacionālais attīstības plāns sākas ar Raiņa citātu: "Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba," informēja "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Izrāde ir izvirzīta "Spēlmaņu nakts" balvai nominācijā "Gada latviešu autora darba iestudējums". Izrādes radošajā komandā ir dramaturgs un izpildītājs Jānis Balodis, režisors Valters Sīlis un scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Festivāls "Baltijas nams" ir viens no nozīmīgākajiem Baltijas jūras reģionā notiekošajiem teātra festivāliem un ir dibināts 1991.gadā, savu nosaukumu iegūstot no teātra ar nosaukumu "Baltijas nams", kur arī tiek izrādītas festivāla izrādes. Šis festivāls tiek organizēts katru gadu septembrī un oktobrī. Izrāžu programmu veido galvenokārt izrādes no Baltijas reģiona valstīm, taču festivāla pastāvēšanas laikā tajā viesojušies vairāk nekā 100 teātru no 30 valstīm.

"Dirty Deal Teatro" veidotā izrāde "Nacionālais attīstības plāns" festivālā "Baltijas nams" būs skatāma 9.oktobrī.

Baltijas mūsdienu dramaturģijas festivāls notiek kopš 2008.gada, un to pamīšus rīko Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teātra savienības. Pasākuma mērķis ir veicināt nacionālās dramaturģijas attīstību un atpazīstamību. Šogad festivāls notiks Lietuvā, un izrāde "Nacionālais attīstības plāns" tiks spēlēta 25. oktobrī.

LETA/Publicitātes foto