Kultūra
2013. gada 5. septembris, 14:36

Līdz šim neviena biļete uz operas ēkas 150.jubilejas koncertiem nav atdota atpakaļ

Jauns.lv

Līdz šim neviena biļete uz ceturtdien un piektdien gaidāmajiem operas ēkas 150.jubilejas koncertiem nav atdota atpakaļ, noskaidroja aģentūra BNS.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) pārstāva Ieviņa Ancena ceturtdienas pusdienlaikā aģentūrai BNS sacīja, ka pagaidām neviens no biļetēm nav atteicies.

Jau ziņots, ka, protestējot pret situāciju, kas izveidojusies ar LNO jauno valdi, kurā nav iekļauts operas līdzšinējais direktors Andrejs Žagars, dziedātāja Kristīne Opolais atcēlusi savu uzstāšanos LNO ēkas 150.jubilejas koncertos. Opera deva skatītājiem iespēju biļetes atdot atpakaļ, ja viņi to vēlētos.

Koncertos ceturtdien un piektdien uzstāsies Inga Kalna, Inese Galante, Egils Siliņš, Aleksandrs Antoņenko.

Tāpat koncertā piedalīsies visi operas solisti: Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Rihards Mačanovskis, Dana Bramane, Andris Ludvigs, Samsons Izjumovs, Krišjānis Norvelis, Dainis Skutelis, Jānis Apeinis, Inga Šļubovska, Ilona Bagele, Viesturs Jansons un Romāns Poļisadovs, kā arī visa Latvijas Nacionālā baleta trupa un solisti: Jūlija Gurviča, Margarita Demjanoka, Elza Leimane-Martinova, Baiba Kokina, Viktorija Jansone, Sabīne Guravska, Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins, Arturs Sokolovs, kā arī visi jaunie solisti.

Baltā nama jubilejas koncertus kuplinās arī viessolisti – ukraiņu tenors Dmitro Popovs, kā arī zviedru soprāns Elizabete Strida, kas ir starptautiski atzīta par izcilu Vāgnera mūzikas interpreti.

Ar operas un baleta solistiem koncertā kopā būs LNO koris un orķestris, pie diriģenta pults stāsies Aleksandrs Viļumanis, LNO galvenais diriģents Modests Pitrens, Farhads Stade, Mārtiņš Ozoliņš un Andris Veismanis.

BNS