Valkas novada mērs savā kabinetā reklamē veikalu
Kabinets ir pašvaldības īpašums, un tas nav izmantojams privātām vajadzībām, kur nu vēl komercdarbībai.
Novadu ziņas
2013. gada 22. septembris, 21:49

Valkas novada mērs savā kabinetā reklamē veikalu

Jauns.lv

Paralēli saviem tiešajiem pienākumiem pašvaldībā Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) reklamē interneta veikalu, vēsta LTV raidījums "de facto". Turklāt video reklāma uzņemta Kraukļa kabinetā Valkas novada domē.

Līdzās mēra pienākumiem Krauklis novārtā nav atstājis arī privāto biznesu. Virkne uzņēmumu pieder Kraukļa ģimenes locekļiem. Pilnībā vai daļēji pats sev saglabājis daļas trīs firmās. Viena no tām ir veikals, kas atrodas bijušā Valkas kinoteātra ēkā. Līdzās tam nule kā radīta iespēja iepirkties arī internetā.

Iespējams, ka reklamējot savu privāto veikalu mēra kabinetā, Krauklis pārkāpis likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Tas nosaka, ka valsts amatpersonai ir aizliegts nodarboties ar jebkāda veida reklāmu vai izmantot savu vārdu reklamēšanai, izņemot gadījumus, kad tas ietilpst šīs valsts amatpersonas amata pienākumos. Tāpat kabinets ir pašvaldības īpašums, un tas nav izmantojams privātām vajadzībām, kur nu vēl komercdarbībai.

Atbildot uz "de facto" jautājumu, kā izvēlējies vietu reklāmas ierakstīšanai, Krauklis ir kodolīgs: "Es neizvēlējos. Atnāca puisis. Teica, ka vajag ātri ierakstīt reklāmu un mēs ierakstījām." Tāpat te rodas vēl kāds jautājums – cik ētiski ir politiķim reklamēt veikalu? Krauklis gan neko nosodāmu tajā nesaskata, jo tas esot viens no veidiem, kā viņš varot "veicināt Latvijas ekonomisko attīstību".

Notikušo patlaban pārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča skaidro, ka "amatpersonām par šo likuma normu pārkāpumu ir paredzēta administratīvā atbildība". Sods atkarībā no pieļautā pārkāpuma ir līdz 250 latiem.

LETA/Foto: Renāte Briede