Sabiedrība
2013. gada 25. septembris, 20:28

Rīgā godinās nesmēķētājus un tos, kuri kaitīgo ieradumu atmetuši

Jauns.lv

Arī Rīgā ceturtdien atzīmēs Bijušo smēķētāju dienu, kurā apsveiks tos cilvēkus, kas kaitīgo ieradumu atmetuši un spēruši pirmos soļus ceļā uz dzīvi bez tabakas dūmiem, informēja kampaņas pārstāve "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!" Alina Rence.

Viņa norāda, ka Bijušo smēķētāju dienu 26.septembrī atzīmēs visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Cilvēki tiek aicināti apmeklēt arī tīmekļa vietni www.exsmokers, lai nosūtītu personiskus apsveikumus saviem draugiem un ģimenes locekļiem, kuriem ir izdevies atmest smēķēšanu. Tā kā Bijušo smēķētāju dienas pasākumi notiek visā Eiropā un apsveikumi tiek sūtīti pa visu pasauli, ir pamats cerēt, ka izveidosies jauna bijušo smēķētāju sveikšanas un labas veselības godināšanas tradīcija.

Pasākums Rīgā notiks no vieniem dienā līdz sešiem vakarā Vecrīgā, laukumā pie Kaļķu ielas 15.nama. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs un atbalstīt veselīgu dzīvesveidu bez smēķēšanas.

Pasākumā piedalīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri nesmēķē vai ir atmetuši smēķēšanu, tostarp 2012.gada Vasaras Olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš, hokeja komandas "Dinamo Rīga" runasvīrs Armands Simsons un vēl citi.

Rence stāstīja, ka 400 000 cilvēku ir reģistrējušies kampaņas "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!" bezmaksas smēķēšanas atmešanas un veselības uzlabošanas platformā "iCoachi".

BNS