"Mozaīka" ieguldīs gandrīz 44 000 latu, lai kļūtu par vadošo cilvēktiesību organizāciju Latvijā
Projekta laikā apvienība īstenos virkni aktivitāšu, kas būs vērstas uz cilvēktiesību pamatprincipu popularizēšanu.
Sabiedrība
2013. gada 9. oktobris, 11:01

"Mozaīka" ieguldīs gandrīz 44 000 latu, lai kļūtu par vadošo cilvēktiesību organizāciju Latvijā

Jauns.lv

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība "Mozaīka" rīko preses konferenci, kurā informēs par 43 727 latus vērta apvienības atbalsta projekta sākšanu.

Kā informēja apvienības pārstāvis Kaspars Zālītis, 30.septembrī "Mozaīka" un Sabiedrības integrācijas fonds noslēdza līgumu par projekta "LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" darbības atbalsts" īstenošanu.

Projekta mērķis ir nostiprināt "Mozaīkas" darbību un panākt, lai apvienība kļūst par vienu no vadošajām cilvēktiesību organizācijām Latvijā. Projekta mērķos iekļauta arī "Mozaīkas" efektivitātes un ilgtspējas nodrošināšana, jaunu biedru un brīvprātīgo piesaistīšana, finanšu ilgtspējas veicināšana, kvalitatīvas informācijas pieejamības nodrošināšana par cilvēktiesību un LGBT tiesību jautājumiem.

Projekta laikā apvienība īstenos virkni aktivitāšu, kas būs vērstas uz cilvēktiesību pamatprincipu popularizēšanu, kā arī uz LGBT kopienas stiprināšanu, tostarp atbalsta sistēmu izstrādi personām, kas cietušas no vardarbības vai saskaras ar sociāla rakstura problēmām.

Tas arī palīdzēs nodrošināt turpmāku jau izveidotās LGBT bibliotēkas darbību, kā arī naida noziegumu ziņošanas sistēmas "www.naidanoziegumi.lv" un jauniešu portāla "www.skapis.eu" darbību un apvienības mājaslapas "www.mozaika.lv" atjaunošanu.

Projektu finansē Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instruments un Latvijas valsts. Finansiāli projektu atbalsta arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Tā finansējums līdz 2015.gada 31.decembrim ir 43 727 lati, no kuriem 90% sedz finansētājs, bet 10% - finansējuma saņēmējs.

LETA / Foto: AFP/LETA