112
2013. gada 30. oktobris, 23:23

Otro nedēļu pēc kārtas samazinājusies saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām

Jauns.lv

Latvijā otro nedēļu pēc kārtas samazinājusies saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas un augšējo elpceļu vīrusu monitoringa dati.

Iepriekšējā nedēļā augšējo elpceļu infekciju gadījumos pie mediķiem vērsušies 883 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir par 11,1% mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Augstākā saslimstība pagājušajā nedēļā reģistrēta Gulbenē, Daugavpilī un Liepājā, bet zemākā - Valmierā, Jēkabpilī un Jelgavā. Visstraujāk tā pieaugusi Jelgavā un Jūrmalā - par aptuveni 29,8%.

Visvairāk ar augšējo elpceļu infekcijām joprojām slimo bērni vecumā līdz 14 gadiem, tāpat kā ar plaušu karsoni. Turklāt saslimstība ar pneimoniju iepriekšējā nedēļā pieaugusi par 54,1% - kopumā reģistrēti 24,7 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC speciālisti skaidro, ka vēršanās pēc palīdzības akūto augšējo elpceļu infekciju gadījumos ir līdzīga pagājušās sezonas rādītājiem.

Tikmēr gripa Latvijā joprojām necirkulē un kopumā Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģiona valstīs gripas aktivitāte ir zema, informē SPKC. Par reģistrētiem gripas gadījumiem līdz šim ziņojušas četras valstis - Francija, Norvēģija, Apvienotā Karaliste un Uzbekistāna.

LETA