Politika
2013. gada 31. oktobrī, 08:32

Latvija pauž stingru atbalstu Moldovas eirointegrācijas centieniem

Jauns.lv

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paudis stingru atbalstu Moldovas eirointegrācijas centieniem, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Latvija pauž stingru atbalstu Moldovas eirointegrā...

Rinkēvičs šonedēļ uzturējās darba vizītē Moldovā, kur pauda stingru atbalstu Moldovas sasniegtajam progresam Eiropas Savienības (ES) reformu procesā.

Novembra beigās ir gaidāms ES un Austrumu partnerības samits Viļņā, kas būs atskaites punkts Moldovas paveiktajam ES reformu jomā.

"Viļnas samitā ES un Moldovas asociācijas līguma parafēšana, kas sevī ietver arī līgumu par padziļinātās un visaptverošās brīvās tirdzniecības telpas izveidi, būs jauns un nozīmīgs posms ES un Moldovas attiecībās. Latvija stingri atbalsta asociācijas līguma parakstīšanu ar Moldovu 2014.gadā esošās Eiropas Komisijas mandāta ietvaros," uzsver Rinkēvičs.

Rinkēvičs apliecināja atbalstu Moldovai vīzu liberalizācijas režīma ieviešanā pēc visu nepieciešamo nosacījumu izpildes.

Latvijas ārlietu ministrs norādījis, ka Austrumu partnerības valstīm, tai skaitā Moldovai, būtiski koncentrēties uz nākotnē sasniedzamajiem rezultātiem pēc Viļņas samita, tāpēc sarunu laikā tika pievērsta uzmanība ES un Austrumu partnerības samita organizēšanai Rīgā 2015. gada pirmajā pusē.

BNS