Kultūra
2013. gada 19. novembris, 14:32

Krāšņo festivālu "Staro Rīga" apmeklējuši vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Četru dienu garumā gaismas festivālu "Staro Rīga" apmeklēja vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku, informēja nodibinājuma "Rīga 2014" sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Šogad festivāla programmu veidoja 30 objekti. Par apmeklētāko festivāla norises vietu kļuva Strēlnieku laukums, kur tika rādīts "Aerodium" šovs.

Uzziņu dienesta 1188 balsojumā augstāko apmeklētāju novērtējumu saņēma objekts "Pētera sapnis", objekts "Gaišais prāts", kas bija video stāsts uz Latvijas Universitātes galvenās ēkas fasādes par zinātnieku atklājumiem no senās vēstures līdz mūsdienām, fabrikas "Laima" fasādes objekts "IzStaro mīlestību!", kā arī objekts "Elizabete gatavojas dzemdēt" uz "Elizabete Design Hotel" ēkas.

Gaismas objektu pamatmaršruts šogad bija centrālā pilsētas ass Brīvības iela no Daugavmalas līdz Juglai, metot lokus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem arī apkaimēs.

Sācies gaismas festivāls Staro Rīga 2013

Priecējot ar unikāliem gaismas mākslas objektiem Rīgas ielās un parkos, valsts svētku noskaņās sācies ikgadējais gaismas festivāls "Staro Rīga 2013".

gallery icon
28

Gaismas festivāla ietvaros tika realizēta tikai daļa no šī gada konkursā pieteiktajiem objektiem, jo citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 2014.gada 17.-19. janvārī.

Šis bija jau sestais festivāls "Staro Rīga".


BNS, Foto: Edijs Pālēns/LETA