Citi sporta veidi

Rubenis, Tīruma un Šicu divnieks izcīna Latvijas kausus kamaniņu sportā

Jauns.lv

Mārtiņš Rubenis un Elīza Tīruma sestdien Siguldas trasē uzvarēja Latvijas kausa izcīņā kamaniņu sportā individuālajās disciplīnās, bet divnieku ekipāžām sīvā cīņā nepārspēti palika Andris un Juris Šici, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Rubenis, Tīruma un Šicu divnieks izcīna Latvijas k...

Rubenis divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 38,346 sekundēm, Latvijas kausu paturot vēl uz gadu, jo bija ātrākais arī pērn. Otro vietu nopelnīja Inārs Kivlenieks, kurš uzvarētājam zaudēja 0,167 sekundes, bet trešo vietu ieguvušais Riks Kristens Rozītis saņēma balvu arī kā labākais braucējs junioru konkurencē.

Sievietēm Tīruma pārliecinošu uzvaru nodrošināja ar finišu divu braucienu summā pēc minūtes un 26,014 sekundēm, un tāpat kā pirms gada nodrošināja Latvijas kausu. Vairāk nekā sekundi uzvarētājai zaudēja pirmās vietas ieguvēja junioru konkurencē Ulla Zirne. Trešo vietu sieviešu ieskaitē ieguva vēl viena junioru vecuma braucēja Kendija Aparjode.

Uz Latvijas kausu divnieku konkurencē pretendēja tikai divas ekipāžas, taču brāļu Šicu pārsvars pār Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu divu braucienu summā nepārsniedza sekundes sešas tūkstošdaļas.

Latvijas kausa izcīņa:

Vīrieši

1. Mārtiņš Rubenis 1:38,346

1. Elīza Tīruma 1:26,014

2. *Ulla Zirne 1:27,392

3. *Kendija Aparjode 1:27,545

4. Saiva Dambīte 1:28,486

5. *Paula Ābelīte nefinišēja

Divnieki

1. Andris Šics/Juris Šics 1:25,707

2. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš 1:25,713

Ar *apzīmētie sportisti atsevišķi tika vērtēti arī junioru ieskaitē.

BNS