"Spurs" pēc uzvaras pagarinājumā otro gadu pēc kārtas sasniedz NBA finālu
Sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" triumfēja ar rezultātu 4-2.
Basketbols
2014. gada 1. jūnijs, 14:30

"Spurs" pēc uzvaras pagarinājumā otro gadu pēc kārtas sasniedz NBA finālu

Jauns.lv

Pēc uzvaras pagarinājumā Sanantonio "Spurs" komanda sestdien sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju, kurā tāpat kā pērn spēkosies ar Maiami "Heat".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rietumu konferences finālsērijas sestajā mačā Sanantonio "Spurs" komanda ar 112:107 (20:23, 22:26, 37:20, 22:32, 11:6) izbraukumā uzvarēja Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 26 gūtajiem punktiem bija no rezervistu soliņa nākušais francūzis Borī Djā, bet Tims Dankans guva 19 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, turklāt septiņus no šiem punktiem viņš sameta pagarinājumā.

Tikmēr "Thunder" rindās 34 punktus guva Rasels Vestbruks, kurš arī izcēlās ar astoņām rezultatīvām piespēlēm, 31 punktu un 14 atlēkušās bumbas pievienoja šīs sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Kevins Durants, bet ar 21 punktu atzīmējās Redžijs Džeksons.

"Spurs" uzvarēja, kaut otro puslaiku aizvadīja bez francūža Tonija Pārkera, kurš guva potītes traumu. Vēl divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Spurs" bija priekšā ar 97:91, tomēr pretinieki atspēlējās un, kad bija atlikušas 32 sekundes, jau bija priekšā ar 99:97.

Turpinājumā argentīnietis Manu Džinovili ar tālmetienu un vēl vienu soda metienu atkal atguva vadību "Spurs", bet Vestbruks bija precīzs divreiz no soda līnijas un cīņa turpinājās pagarinājumā.

Tā iesākumā "Thunder" izvirzījās vadībā, tomēr Dankans guva septiņus punktus pēc kārtas un aizveda savu komandu līdz uzvarai. Šī bija pirmā un vienīgā reize, kad šajā sērijā kādā no mačiem uzvarēja viesi.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" triumfēja ar rezultātu 4-2.

"Thunder" NBA finālu sasniedza 2012.gadā, "Spurs" to paveica pērn, tomēr abas reizes Rietumu konferences spēcīgākā komanda piekāpās Maiami "Heat".

Kā ziņots, Austrumu konferences finālsērijā pašlaik "Heat" ar 4-2 uzvarēja Indiānas "Pacers" komandu, līgas finālu sasniedzot ceturto reizi pēc kārtas.

LETA, DPA/ Foto: AFP/LETA