KHL plāno paplašināties Ķīnas, Japānas un Dienvidkorejas virzienā
Nesen aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas.

KHL plāno paplašināties Ķīnas, Japānas un Dienvidkorejas virzienā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība ir ieinteresēta paplašināties Āzijas virzienā, turnīrā iesaistot komandas no Ķīnas, Japānas un Dienvidkorejas, atklājis līgas direktoru padomes priekšsēdētājs Genādijs Timčenko.

KHL plāno paplašināties Ķīnas, Japānas un Dienvidk...

Tiek apgalvots, ka Āzijas hokeja veiksmīgas attīstības gadījumā KHL varētu tikt ieviesta atsevišķa divīzija, kurā sacentīsies klubi no šī kontinenta valstīm. Paplašināšanos Āzijas virzienā līgas vadībai personīgi ieteicis Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

"Pašlaik tur hokeju spēlē ap 500 cilvēku. Uz pusotru miljardu iedzīvotāju tas, protams, nav daudz. Tomēr, ja pret Āzijas hokeja attīstību attieksimies ar vērību, tur laika gaitā ir iespējams izveidot savu KHL divīziju ar ķīniešu, japāņu un korejiešu klubiem," uzskata Timčenko.

Pats Timčenko ikdienā nodarbojas ar Krievijas un Ķīnas biznesa attiecību veicināšanu.

Kā zināms, nesen aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemtas Krievijas komanda Toljati "Lada" un jaundibinātais Soču klubs, kura nosaukums plānots Krasnodaras "Sočinskije leopardi", kā arī Somijas vienība Helsinku "Jokerit".

Politisku un finansiālu apsvērumu dēļ neskaidra ir latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas vienības Doņeckas "Donbass" un Krievijas kluba Maskavas "Spartak" dalība nākamās sezonas čempionātā, bet aiznākamajā sezonā KHL varētu pievienoties Norvēģijas komanda Oslo "Valerenga".

Tāpat leģendārais krievu hokejists Vjačeslavs Fetisovs atklājis par Izraēlas interesi celt modernu hokeja halli, kas kalpotu par pirmo soli ceļā uz KHL kluba izveidi arī šajā valstī.

LETA/Foto: KHL logo