Džeisons Kids kļuvis par "Bucks" galveno treneri
Džeisons Kids turpmāk vadīs NBA klubu Milvoki "Bucks".
Basketbols
2014. gada 30. jūnijs, 23:47

Džeisons Kids kļuvis par "Bucks" galveno treneri

Jauns.lv

Džeisons Kids kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki "Bucks" galveno treneri, informē Ziemeļamerikas mediji.

Pērn Kids noslēdza savu profesionālā basketbolista karjeru, kļūstot par Bruklinas "Nets" galveno treneri. Pēc salīdzinoši neveiksmīgā sezonas sākuma komanda uzlaboja savu sniegumu un iekļuva NBA izslēgšanas spēlēs, kur Austrumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās Maiami "Heat" vienībai.

Kā informē laikraksts "The New York Post", Kids vēlējies palielināt savas privilēģijas Bruklinas klubā, pārņemot kontroli arī pār basketbola operāciju jautājumiem, tostarp komandas sastāva komplektēšanu. Tomēr "Nets" vadība tam nebija ar mieru un deva zaļo gaismu sarunā ar citiem līgas klubiem.

Par savas karjeras turpinājumu 41 gadu vecais treneris izvēlējies "Bucks" komandu, kas aizvadītajā sezonā bija vājākā vienība līgā, 82 mačos tiekot tikai pie 15 uzvarām. Kā vēsta laikraksts "USA Today", Bruklinas klubs par Kida palaišanu uz Milvoki saņēmis otrās kārtas izvēli 2015. un 2019.gada draftā.

Līdz ar to Kids stāsies nu jau bijušā "Bucks" galvenā trenera Lerija Drū vietā, kurš nostrādāja tikai vienu sezonu.

NBA karjeru Kids sāka 1994.gadā un šajā laikā spēlēja piecās vienībās. Spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rekordu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 piespēles sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Kids piedalījās desmit reižu.

LETA/Foto: EPA/LETA