Kairijs Ērvings atzīts par Pasaules kausa basketbolā vērtīgāko spēlētāju
Pasaules kausa simboliskais piecinieks - no kreisās - Kenets Farīds, Po Gasols, Nikolā Batums, Kairijs Ērvings un Milošs Teodosičs.
Basketbols
2014. gada 15. septembris, 10:47

Kairijs Ērvings atzīts par Pasaules kausa basketbolā vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv

ASV basketbola izlases aizsargs Kairijs Ērvings svētdien atzīts par Spānijā notikušās Pasaules kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju.

Kā ziņots, zvaigžņotā ASV izlase svētdien Pasaules kausa izcīņas finālspēlē ar rezultātu 129:92 sagrāva Serbiju, nosargājot pirms četriem gadiem iegūto titulu. ASV izlase uzvarēja visās deviņās turnīra spēlēs, izcīnot piekto pasaules čempionu titulu vēsturē.

Deviņās spēlēs Ērvings guva vidēji 12,1 punktu, bet zelta medaļu mačā izcēlās ar 26 punktiem. Tāpat viņa kontā vidēji 2,6 atlēkušās bumbas, 3,6 rezultatīvas piespēles un 1,9 pārtvertas bumbas. Viņa vidējais efektivitātes koeficients bija 14,7 punkti.

Bez Ērvinga turnīra simboliskajā izlasē bija iekļauts arī viņa komandas biedrs Kenets Farīds, kā arī serbu aizsargs Milošs Teodosičs, franču uzbrucējs Nikolā Batums un spāņu centrs Po Gasols.

Kā ziņots, sestdien Francijas izlases basketbolisti spēlē par trešo vietu apspēlēja Lietuvu un pirmo reizi vēsturē ieguva kādu no šī turnīra medaļām. Cīņā par bronzu Francija bija pārāka ar 95:93.

Pasaules spēcīgākās komandas spēcīgāko komandu noskaidro reizi četros gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā, kad sacensības vēl tika dēvētas kā pasaules čempionāts, ASV izlase finālā ar 81:64 apspēlēja sacensību saimnieci Turciju, bet trešo vietu izcīnīja Lietuva.

LETA/Foto: EPA/LETA