Hokejs
2014. gada 11. decembris, 11:28

Ķēniņa pārstāvētā "Comets" izcīna kārtējo panākumu AHL čempionāta cīņās

Jauns.lv

Pie kārtējā panākuma Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā trešdien tikusi latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda.

"Comets" trešdien savā laukumā ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) uzvarēja Ročesteras "Americans" hokejistus.

Ķēniņš šajā duelī veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem, izpelnīdamies pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon latvietis piedalījies 23 spēlēs, kuru laikā guvis piecus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +9.

Pie uzvaras izdevies tikt arī latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētajai Srakjūsas "Crunch" vienība, kas izbraukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Springfīldas "Falcons".

Gudļevskis šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet viņa konkurents par vietu vārtos krievs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visus 26 sāncenšu metienus, tiekot atzīts par cīņas pirmo zvaigzni.

Vasiļevskis aizvadīja savu otro "sauso" maču pēc kārtas.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 37 punktiem 25 spēlēs ir Comets" komanda, "Crunch" ar 31 punktu ieņem Austrumu konferences ceturto vietu.

Tikmēr no AHL čempionāta Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) atgriezies latviešu aizsargs Ralfs Freibergs, noglābjot Ontario "Reign" vienību no 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1) zaudējuma papildlaikā pret Beikersfīlas "Condors".

Freibergs šajā cīņā veica divus metienus pa sāncenšu vārtiem, izpelnoties neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Freibergs tika izsaukts uz AHL komandu Sentdžonsas "IceCaps", taču nevienu maču tajā neaizvadīja.

Zaudējumu tikmēr cietusi Latvijas uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles", kas savā laukumā ar 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) piekāpās Stoktonas "Thunder", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Roberts Lipsbergs.

Pavlovs šajā cīņā pamanījās veikt četrus metienus pa pretinieku vārtiem, nopelnīt divas soda minūtes un cīņu noslēgt ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Lipsbergs šim duelis nebija pieteikts.

Pārliecinošu uzvaru tikmēr izcīnījusi aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" vienība, kas savā laukumā ar 7:4 (2:1, 3:2, 2:1) pārspēja Vičitas "Thunder" hokejistus.

Briziņš šajā cīņā izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes, kas ļāva tikt pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

ECHL kopvērtējumā pašlaik "Reign" ar 27 punktiem 23 spēlēs ieņem Rietumu konferences trešo vietu, tikpat punktu ir arī "Oilers", bet "Eagles" komanda ar 22 punktiem atrodama sestajā pozīcijā. Savukārt "Thunder" komanda ar 21 punktu atrodas 11.pozīcijā.

LETA