Citi sporta veidi
2014. gada 13. decembris, 12:05

Šaltāns un Skujiņa nosaukti par Rīgas gada labākajiem sportistiem

Jauns.lv

Par šīgada Rīgas labākajiem sportistiem "Rīgas sporta laureāta 2014" balvu pasniegšanas ceremonijā piektdien tika nosaukti peldētājs Jānis Šaltāns un cīkstone Laura Skujiņa, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šogad nominantu vidū bija arī tādi zināmi sportisti kā pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kā arī basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

Šaltāns šogad pārstāvēja Latviju pasaules jaunatnes Olimpiādē, savu labāko rezultātu sasniedzot 50 metru tauriņstila distancē un izcīnot astoto vietu, Eiropas čempionātā junioriem viņš izcīnīja bronzu 50 metru distancē uz muguras, bet pasaules čempionātā 25 metru baseinā labāko rezultātu uzrādīja 100 metru distancē uz muguras, ieņemot 35.vietu.

Tikmēr Skujiņa gan Eiropas, gan pasaules meistarsacīkstēs šogad tika pie bronzas.

Citviet par mūža ieguldījumu sportā šogad sumināja nopelniem bagāto un ilggadējo futbola treneri Jāni Skredeli, par Rīgas labāko paraolimpisko sportisti nosauca paukotāju Poļinu Rožkovu, nominācijā "Uzlecošā zvaigzne" laurus plūca tenisiste Aļona Ostapenko, bet par labāko Rīgas treneri 2014.gadā atzīts brīvās cīņas treneris Visvaldis Freidenfelds.

Nominācijā "Rīgas labākā ekipāža/komanda" balvu saņēma modernās pieccīņas sportisti Jeļena Rubļevska un Pāvels Švecovs, bet par Rīgas labāko sporta spēļu komandu atzina "TTT Rīga" basketbolistes. Savukārt par Rīgas gada notikumu sportā pasludināja Eiropas kausa izcīņu sprinta triatlonā.

Konkursu "Rīgas sporta laureāts 2014" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, lai izvērtētu un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, trenerus, sporta darbiniekus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem sportā, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un veicināšanā.

LETA