"Golden Knights" uzbrucējs Stouns nosaukts par NHL pagājušās nedēļas labāko spēlētāju
foto: Archie Carpenter/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Vegasas "Golden Knights" uzbrucējs Marks Stouns.
Hokejs

"Golden Knights" uzbrucējs Stouns nosaukts par NHL pagājušās nedēļas labāko spēlētāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vegasas "Golden Knights" uzbrucējs Marks Stouns atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

"Golden Knights" uzbrucējs Stouns nosaukts par NHL...

Par otru labāko atzīts Nešvilas "Predators" vārtsargs Jūse Saross, bet trešā labākā spēlētāja gods ticis Dalasas "Stars" centra uzbrucējam Metam Dušeinam.

Stouns aizvadītajā nedēļā trīs mačos izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, pusi no punktiem (1+3) gūstot vairākumā. Vegasieši ar Stouna palīdzību izvirzījās Klusā okeāna divīzijas līderpozīcijā.

32 gadus vecais Stouns, kurš pērn ar "Golden Knights" cēla virs galvas Stenlija kausu, ar deviņās spēlēs gūtiem četriem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm ieņem pirmo vietu līgas ražīgāko spēlētāju sarakstā.

Savukārt Saross divos mačos atvairīja 60 no 62 metieniem jeb 96,8% raidījumu. Spēlē ar Bostonas "Bruins" viņš svinēja savu 24. "sauso" uzvaru karjerā. Šosezon Saross sešos mačos svinējis divas uzvaras, vidēji ielaidis 2,74 ripas un atvairījis 90,8% metienu.

Dušeins trīs spēlēs guva trīs vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā kanādietis punktus guvis septiņās no deviņām spēlēm, būdams komandas labākais vārtu guvējs (6) un iekrājis visvairāk punktu dalasiešu rindās (11).