Madrides "Real" savā laukumā dabū pamatīgu pērienu un pārtrauc neticamo sēriju
foto: AFP/Scanpix
Lukass Vaskess ielidojis savos vārtos pēc zaudētajiem ceturtajiem vārtiem.
Futbols

Madrides "Real" savā laukumā dabū pamatīgu pērienu un pārtrauc neticamo sēriju

Sporta nodaļa

Jauns.lv

"Barcelona" Spānijas čempionāta 11. kārtas spēlē izbraukumā ar 4:0 (0:0) pārspēja "Real", sagādājot madridiešiem pirmo zaudējumu Spānijas čempionātā pēc vairāk nekā gadu ilgušās nezaudēto spēļu sērijas.

Madrides "Real" savā laukumā dabū pamatīgu pērienu...

"Barcelona" sestdien Spānijas futbola klasikā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. 30. minūtē Kilians Mbapē ar vieglu sitienu pāri pretinieku vārtsargam nogādāja bumbu Barselonas vienības vārtos, taču pēc VAR iesaistes tika konstatēta aizmugure un vārtu guvums netika ieskaitīts. Tikmēr otrā puslaika ievadā "Barcelona" vajadzēja 54. minūtes, lai izvirzītos vadībā, kad pēc Marka Kasado piespēles Robertu Levandovski nespēja apturēt mājinieku aizsargi, poļu futbolistam raidot bumbu "Real" vārtos. Nepilnas divas minūtes vēlāk Levandovskis dubultoja "Barcelona" pārsvaru. Alehandro Balde izdarīja centrējumu uz "Real" vārtiem, kur izlēca Levandovskis un ar galvu sita bumbu mājinieku vārtos. Desmit minūtes vēlāk abu vārtu autors varēja gūt arī trešos vārtus, taču bumba trāpīja pa stabu. 71. minūtē pēc pārtvertas piespēles kārtējā vārtu gūšanas iespēja bija Mbapē, tomēr viņa sitienu atvairīja "Barcelona" vārtsargs Igansio Penja. Savukārt pārliecinošu "Barcelona" panākumu 77. minūtē nokārtoja Lamins Jamals, kurš pārspēja mājinieku vārtsargu pēc Rafaela Diaša Belolli jeb Rafinjas piespēles un panāca 3:0. Barselonas futbolisti turpināja spēlēt rezultatīvi un 85. minūtē mājinieku vārtsargam ceturto reizi lika kapitulēt Rafinja.

"Barcelona" ar 30 punktiem 11 mačos Spānijas čempionāta turnīra tabulā atrodas līderpozīcijā, kamēr "Real" atpaliek par sešiem punktiem un ir otrā.

Pašreizējie čempioni Madrides "Real" Spānijas čempionātā nebija zaudējuši kopš pagājušā gada 24. septembra, kad piekāpās Madrides "Atletico". Šājā laikā komandai bija 42 nezaudētu spēļu sērija un bija viena mača attālumā no "Barcelona" piederošā rekorda atkārtošanas.