1dienas
19stundas
33minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Girgensons izvicina dūres ar leģendāra kaušļa dēlu; "Lightning" zaudējums
foto: Getty Images via AFP/Scanpix
Makss Domi un ar Girgensonu izvicināja dūres.
Hokejs

VIDEO: Girgensons izvicina dūres ar leģendāra kaušļa dēlu; "Lightning" zaudējums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izvizcināja dūres, bet viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda piedzīvoja zaudējumu.

VIDEO: Girgensons izvicina dūres ar leģendāra kauš...

"Lightning" izbraukumā ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:4, 1:0) zaudēja Toronto "Maple Leafs" vienībai. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Girgensons pielietoja spēka paņēmienu pret Oliveru Ēkmanu-Lārsonu brīdī, kad jau pretinieks bija piespiests pie apmales. To pamanīja Makss Domi un ar Girgensonu izvicināja dūres. Abi tika pie piecām soda minūtēm, turklāt Domi saņēma arī divu minūšu sodu par rupjību. Girgensona nopelnīto vairākumu realizēja Ņikita Kučerovs, taču atlikušajā laikā pretinieku vārtsargu pārspēt neizdevās.

Albāņu izcelsmes kanādietis Makss Domī ir dēls vienam no slavenākajiem kaušļiem NHL vēsturē Tajam Domī, kurš pasaules spēcīgākajā līgā aizvadīja 1020 spēļu, nopelnot vairāk nekā trīs reižu vairāk soda minūšu. Atšķirībā no tēva Makss vairāk izceļas ar hokeja prasmēm, nevis dūru vicināšanu un komandas līderu aizstāvēšanu, lai gan nebīstas un pieprot arī to. Interesanti, ka lielāko daļu karjeras arī Tajs pavadīja Toronto "Maple Leafs"

Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja astoņas minūtes un 32 sekundes, kuru laikā izpelnījās piecas soda minūtes, divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Viljams Nīlanders, tāpat viesus pārspēja Ostons Metjūss, Makss Pakjoreti un Metjū Knīss. "Lightning" rindās bez Kučerova ar vārtu guvumu atzīmējās arī Nikolā Pols.

"Maple Leafs" vārtos Entonijs Stolarzs atvairīja 32 metienus. Viesu vārtos maču sāka Andrejs Vasiļevskis, kurš tika galā ar 10 un 14 metieniem, pēc tam viņu aizstājot Viktoram Johansonam, kurš "Lightning" glāba 14 vārtu gūšanas epizodēs. "Lightning" ar sešiem punktiem piecās spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.