3dienas
17stundas
50minūtes
21sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mērfijs, visticamāk, par 112 miljoniem dolāru turpinās spēlēt "Pelicans", bet "Rockets" uz trīs gadiem pagarinas līgumu ar Grīnu
foto: AP/Scanpix
NBA spēlētājam Trejam Mērfijam šī ir pēdējā debijas līguma sezona.
Basketbols

Mērfijs, visticamāk, par 112 miljoniem dolāru turpinās spēlēt "Pelicans", bet "Rockets" uz trīs gadiem pagarinas līgumu ar Grīnu

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Uzbrucējs Trejs Mērfijs uz četriem gadiem ir piekritis pagarināt līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņūorleānas "Pelicans", četru sezonu laikā saņemot 112 miljonus ASV dolāru, norada medijs AP, bet Hjūstonas "Rockets" ir vienojies par triju gadu līguma pagarinājumu ar aizsargu Džeilenu Grīnu.

Mērfijs, visticamāk, par 112 miljoniem dolāru turp...

Mērfijam šī ir pēdējā debijas līguma sezona, un bez līguma pagarinājuma viņš nākamajā starpsezonā būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu. AP atsaucas uz savu informācijas avotu, kas vēlas palikt anonīms, jo "Pelicans" pagaidām oficiāli par līguma pagarināšanu nav paziņojis.

24 gadus vecais Mērfijs, kuru klubs izvēlējās 2021.gada jauno spēlētāju draftā ar 17.numuru, pagājušajā sezonā sasniedza savu karjeras rekordu, 57 spēlēs vidēji mačā gūstot 14,8 punktus. 23 cīņas viņš starta pieciniekā.

Mērfijs trīs sezonu laikā NBA ir trāpījis 39,2% trīspunktu metienu, kā arī apliecinājis māku triekt bumbu grozā no augšas, tiekot uzaicinātam piedalīties NBA "Visu zvaigžņu spēles" bumbas triecienu grozā no augšas konkursā. Šī mēneša sākumā Nešvilā Mērfijs otrajā "Pelicans" treniņā sastiepa labās kājas paceles cīpslu. Paredzams, ka trešdien, kad Ņūorleānas klubs tiksies ar Čikāgas "Bulls pamatturnīra pirmajā spēlē, Mērfijs vēl nebūs gatavs spēlēt.

Savukārt NBA klubs Hjūstonas "Rockets" ir vienojies par triju gadu līguma pagarinājumu ar aizsargu Džeilenu Grīnu, pirmdien paziņoja ESPN basketbola apskatnieks Šems Šaranja. Grīns un "Rockets" ir vienojušies par triju gadu līguma pagarinājumu 106 miljonu ASV dolāru (98 miljoni eiro) vērtībā.

Hjūstonas "Rockets" aizsargs Džeilens Grīns ir vienojies ar franšīzes debitantu līguma pagarināšanu uz trīs gadiem par 106 miljoniem ASV dolāru, ziņo Šaranja, atsaucoties uz sporta aģentūras CAA pārstāvjiem Āronu Mincu, Endrū Morisons un Šakira Vordaliju. Līgumā paredzēta iespēja spēlētājam lemt par sadarbības turpināšanu līguma trešajā sezonā, ziņo informācijas avoti.

Grīns ir pirmais spēlētājs NBA vēsturē, kurš pēc debijas līguma ir panācis triju gadu līguma pagarinājumu pēc formulas 2+1, kas lielāks par 100 miljoniem dolāru. 2021.gada draftā šobrīd 22 gadus veco Grīnu "Rockets" izvēlējās ar otro numuru.

Grīns teicami aizvadīja pagājušās sezonas beigas, "Rockets" 11 uzvaru sērijas laikā martā vidēji mačā gūstot 30,2 punktus, realizējot 50% metienu no spēles un 45% no trīspunktu līnijas. Viņa 545 realizētie trīspunktu metieni ir piektais labākais rādītājs pirmajās trīs NBA sezonās.