Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Varens sniegums! Toms Andersons Šveices kausa spēlē atdod deviņas rezultatīvās piespēles
foto: La-Chaux-De-Fonds
Toms Andersons Šveices otrās līgas kluba sastāvā.
Hokejs

Varens sniegums! Toms Andersons Šveices kausa spēlē atdod deviņas rezultatīvās piespēles

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Toms Andersons trešdien Šveices kausa izcīņas mačā izcēlās ar deviņām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot savai vienībai "La Chaux-De-Fonds" izcīnīt graujošu uzvaru.

Varens sniegums! Toms Andersons Šveices kausa spēl...

Andersona un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā "La Chaux-De-Fonds" komanda ar 14:1 (3:1, 4:0, 7:0) sagrāva Ženēvas "Meyrin" vienību no Šveices pēc spēka piektās līgas. 30 gadus vecais uzbrucējs Šveices pēc spēka otrās līgas komandā spēlē jau ceturto sezonu. Šo viņš iesācis ar 11 rezultativitātes punktiem (4+7) desmit spēlēs, bet pagājušās sezonas 45 spēlēs viņam 50 rezultativitātes punkti (18+32) un 20 punkti izslēgšanas mačos (8+12). 

Jau kopš jaunieša gadiem Andersons hokeja meistarību attīstījis Šveicē, kur arī pavadījis visu savu profesionāļa karjeru. Viņš pārstāvējis arī otrās līgas komandu "Hockey Thurgau", "SCL Langenthal", kā arī augstākās līgas vienību "SCL Tigers". 2022./2023. gada sezonā kopā ar "La Chaux-De-Fonds" viņš kļuva par Šveices otrās līgas čempionu, turklāt pats tika atzīts par regulārā turnīra rezultatīvāko hokejistu (18+47, 65 rezultativitātes punkti). Andersons spēlējis arī Latvijas izlases sastāvā 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs (laukumā tika vienā spēlē), kā arī bronzas pasaules čempionātā 2023. gadā, kad desmit mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvo piespēli. 

Citā astotdaļfināla mačā ar precīzu metienu izcēlās Rodžers Bukarts, palīdzot viņa un Naura Sējēja pārstāvētajai Kīsnahtes "Lions" ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēt Belinsonas "Snakes" vienību. Vārtus astotdaļfināla mačā trešdien guva arī uzbrucējs Darels Dukurs, palīdzot "Chur" ar 7:1 (1:0, 2:0, 4:1) sagraut "Dubendorf" hokejistus.