Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas čempione "VEF Rīga" ceļgala traumas dēļ pazaudējusi Dairi Bertānu
foto: Marita Brigitta Mones
Dairis Bertāns spēlē pret Tallinas "Kalev"/"Cramo".
Basketbols

Latvijas čempione "VEF Rīga" ceļgala traumas dēļ pazaudējusi Dairi Bertānu

Toms Mālmeisters

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas čempione “VEF Rīga” aptuveni nākamās astoņas nedēļas jeb divus mēnešus būs jāiztiek bez kapteiņa Daira Bertāna, kurš apvienotās Latvijas – Igaunijas līgas spēlē pret Tartu pastiepis ceļgala sāna saiti, Jauns.lv atklāja VEF prezidents Gatis Jahovičs. 

Latvijas čempione "VEF Rīga" ceļgala traumas dēļ p...

Dairis Bertāns aizvada otro sezonu VEF rindās. To viņš bija iesācis spilgti, FIBA Čempionu līgas spēlē pret Bonnas “Telekom Basket” gūstot 31 punktu un tādējādi nospēlējot karjeras rezultatīvāko maču. Tas arī palīdzēja VEF izcīnīt 14 punktu uzvaru (86:72) pār 2023. gada turnīra čempioni.

Traumā vecākais no brāļiem Bertāniem iedzīvojās 12. oktobra Latvijas – Igaunijas līgas spēlē pret “Tartu Ulikool”, kurā VEF svinēja uzvaru ar 74:71. Bertāns nospēlēja 20:07 minūtes, kurās guva piecus punktus un atdeva divas rezultatīvās piespēles. Laukumu viņš pameta trešajā ceturtdaļā pēc noteikuma pārkāpuma pret Džeilenu Henriju. Apvienotās līgas četrās spēlēs Dairis vidēji bija izcēlies ar 7,5 punktiem. 

Aptuveni astoņu nedēļu ilgais periods, kurā Dairim Bertānam var nākties būt bez basketbola, var nozīmēt arī viņa nespēlēšanu Latvijas izlases sastāvā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos 22. un 25. novembrī pret Beļģiju. Savukārt VEF šobrīd raugās sastāva papildinājuma virzienā, atklāja kluba prezidents. Visdrīzāk to papildinās leģionārs, taču konkrēti uzvārdi vēl nav aplēsti. Lai arī joprojām bez klubiem ir Latvijas izlases spēlētāji Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks, viņu pievienošanās ir mazticama. Ar sezonas sākuma rezultātiem VEF vadība gan ir apmierināta.

Dairis Bertāns savas karjeras laikā spēlējis arī tādās komandās kā “Ventspils”, “Bilbao”, Turcijas “Darussafaka”, Milānas “Olimpia”, Ņūorleānas “Pelicans”, Maskavas apgabala “Khimki” un Seviljas “Real Betis”.