Divu latviešu cīņā Čempionu līgas spēlē uzvaru izcīna Dzierkala pārstāvētais IIHF klubs
foto: OLA WESTERBERG/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Dzierkals 12 minūtēs un 54 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem.
Hokejs

Divu latviešu cīņā Čempionu līgas spēlē uzvaru izcīna Dzierkala pārstāvētais IIHF klubs

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētais klubs Šellefteo AIK otrdien savā laukumā pārspēja vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvēto Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē.

Divu latviešu cīņā Čempionu līgas spēlē uzvaru izc...

AIK pagarinājumā uzvarēja ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 1:0). Dzierkals 12 minūtēs un 54 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem, bet Gudļevskis palika rezervē. Ar 11 punktiem piecās spēlēs Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" ir otrā, bet Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" - trešā. AIK ar 12 punktiem sešās spēlēs ir piektā, Brēmerhāfenes vienība ar desmit punktiem - devītā, bet Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons" ar vienu punktu piecās cīņās ieņem 22.vietu 24 komandu turnīrā.

Čempionu līgas pamatturnīrā 24 komandas aizvada pa sešām spēlēm, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Šveices komanda Ženēvas "Servette". Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015.gada sezonā.