Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Oskars Batņa gūst vārtus uzvarētā Čehijas ekstralīgas spēlē; Jakam un Bukartam piespēles
foto: AFP/Scanpix
Latvijas hokeja izlases centrs Oskars Batņa.
Hokejs

Oskars Batņa gūst vārtus uzvarētā Čehijas ekstralīgas spēlē; Jakam un Bukartam piespēles

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Oskars Batņa svētdien guva vārtus Čehijas ekstralīgas mačā, kamēr viņa un Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" izcīnīja uzvaru.

Oskars Batņa gūst vārtus uzvarētā Čehijas ekstralī...

"Mountfield" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (3:0, 0:0, 1:1) pārspēja Česke Budejovices "Motor". Batņa guva mājinieku pirmos vārtus, raidot ripu pretinieku vārtos spēles sestajā minūtē. Batņa tie bija otrie vārti sezonas 11 spēlēs (vēl arī viena piespēle).

Viņš kopā uz ledus bija 15 minūtes un vienu sekundi, no tām spēlējot divas minūtes un 13 sekundes vairākumā, bet vēl minūti un 48 sekundes - mazākumā. Uzbrucējs atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem, uzvarētiem deviņiem no desmit iemetieniem, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tikmēr Freibergs spēlēja 16 minūtes un 40 sekundes, pavadot laukumā divas minūtes un deviņas sekundes mazākumā, un iekrāja lietderības koeficientu +2.

Vēl citā spēlē Jānis Jaks tika pie rezultatīvas piespēles (piektā sezonā 11 spēlēs, kopā seši punkti), kamēr viņa un Roberta Mamčica pārstāvētā Karlovi Vari "Energie" viesos ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) uzvarēja Tršinecas "Ocelari", bet Roberts Bukarts asistēja vārtu guvumā mačā (sestā piespēle astoņās spēlēs, kopā septiņi punkti), kurā viņa un Riharda Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" izbraukumā ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) bija pārāka pār Litvīnovas "Verva" un Kristapu Zīli.

Visaugstāk turnīra tabulā - otrajā vietā - ir "Verva", kas 11 mačos iekrājusi 22 punktus. Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".