Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jūtas hokejisti NHL izcīna trešo uzvaru pēc kārtas
foto: AP/Scanpix
Trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Jūtas komandas hokejis Ādams Fokss.
Hokejs

Jūtas hokejisti NHL izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācēja Jūtas komanda sestdien ar 6:5 (1:1, 4:3, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ņujorkas "Rangers", izcīnot savu trešo uzvaru pēc kārtas.

Jūtas hokejisti NHL izcīna trešo uzvaru pēc kārtas...

Viesu uzvaru sekmēja Kleitons Kellers, kurš mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī pagarinājumā guva uzvaru nesošos vārtus. Viņš papildlaikā pēc spēlētām četrām minūtēm tika pie ripas aiz pretinieku vārtiem un, apspēlējot vārtsargu, no tuvas distances raidīja ripu ņujorkiešu vārtos.  Ņujorkas komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Artēmijs Panarins, bet trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Ādams Fokss. Jūtas vienības vārtus sargāja Konors Ingrems, kurš tika galā ar 29 metieniem, bet otrā laukuma pusē Igors Šestjorkins atvairīja 20 ripas.

Citā mačā Čikāgas "Blackhawks" hokejisti viesos ar 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) bija pārāki pār "Oilers", tiekot pie pirmās uzvaras šosezon. Teuvo Teravainens "Blackhawks" vienības labā guva divus vārtus un tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr 2023.gada drafta pirmais numurs Konors Bedārds un Sets Džounss iekrāja trīs (1+2) rezultativitātes punktus. "Oilers" rindās vārtus guva Leons Draizaitls un Korijs Perijs.

Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" viesos ar rezultātu 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) piekāpās Bufalo "Sabres", zaudējot otrajā mačā pēc kārtas.  Balinskis uz ledus bija 15 minūtes un 45 sekundes, no kurām 34 sekundes spēlēja vairākumā, bet vēl 34 sekundes - mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, spēka paņēmienu un bloķētu metienu, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Pagājušajā sezonā "Panthers" izcīnīja savu pirmo Stenlija kausu, finālsērijā ar 4-3 pārspējot Edmontonas "Oilers" komandu.