"Valmieras" basketbolisti pārspēj "Raplu"; "Liepājai" neveiksme Tallinā
foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols
"Valmieras" basketbolisti jau no šīs sezonas pirmajiem apliecina, ka ir gatavi cīnīties par augstām vietām.
Basketbols

"Valmieras" basketbolisti pārspēj "Raplu"; "Liepājai" neveiksme Tallinā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) piektdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē pārspēja Raplas "Utilitas", savukārt "Liepāja" piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Valmieras" basketbolisti pārspēj "Raplu"; "Liepāj...

Valmierieši savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 80:65 (14:13, 23:18, 17:19, 26:15).

Uzvarētājiem Kelīls Spīrs izcēlās ar 19 punktiem, 17 atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un diviem bloķētiem metieniem, iekrājot 41 efektivitātes koeficienta punktu. Vernerm Koham bija 16 punkti, Dekvonam Smitam - 11 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, Džordans Votsons šajos rādītājos iekrāja 11+4 un arī pārtvēra četras bumbas. Pretiniekiem 16 punktus guva Dželins Makrīrijs, bet latvietim Emīlam Krūmiņam bija seši punkti.

Valmieras komanda ar trīs uzvarām četrās spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, kamēr Raplas vienība aizvadīja pirmo spēli sezonā.

Tikmēr liepājnieki viesos piekāpās ar rezultātu 74:90 (20:20, 11:24, 28:24, 15:22). Latvijas komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kristaps Ķilps, 14 punktus guva Edgars Lasenbergs, 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Rodijam Mačoham, bet 11 punktus iemeta Mārtiņš Kilups. Talliniešiem ar 19 punktiem atzīmējās Lēmets Beklers, bet Anrijs Miška guva 11 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Liepājas basketbolisti uzvarējuši vienā no četrām spēlēm un ir astotie, kamēr Tallinas komanda ar divām uzvarām trīs mačos ir piektā. Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon pārstāv Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā. Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".