Mesi atgriežas Argentīnas izlasē ar negaidītu neizšķirtu; Brazīlija pakāpjas līdz Pasaules kausa zonai
foto: AFP/Scanpix
Argentīnas futbola leģenda Lionels Mesi.
Futbols

Mesi atgriežas Argentīnas izlasē ar negaidītu neizšķirtu; Brazīlija pakāpjas līdz Pasaules kausa zonai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Argentīnas futbola izlases sastāvā ceturtdien atgriezās Lionels Mesi, taču tas nepalīdzēja valstsvienībai viesos tikt pie uzvaras mačā ar Venecuēlu.

Mesi atgriežas Argentīnas izlasē ar negaidītu neiz...

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra Dienvidamerikas (CONMEBOL) zonas līdervienība Argentīna izbraukumā no spēlēja neizšķirt 1:1 (1:0), saglabājot pirmo vietu tabulā.

Jau 13. minūtē argentīniešus vadībā izvirzīja Nikolass Otamendi, bet otrā puslaika 20.minūtē Salomons Rondons panāca neizšķirtu. Mesi, kurš traumas dēļ valstsvienībai nevarēja palīdzēt iepriekšējā izlašu spēļu logā septembrī, laukumā devās pamatsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes.

Neizšķirts tika fiksēts arī Ekvadoras un Paragvajas spēlē, kas ekvadoriešu laukumā noslēdzās ar 0:0 (0:0), kamēr uzvaras ceturtdien izcīnīja Bolīvija un Brazīlija.

Bolīvijas futbolisti savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica vicelīderi Kolumbiju, neraugoties uz to, ka no 21. minūtes spēlēja mazākumā. Sarkano kartīti saņēma Ektors Kvejars, bet uzvaras vārtus mača 58. minūtē guva Migels Anhels Terseross Akunja jeb Migelito.

Vēl vienā mačā pēdējā laikā pieticīgi spēlējošā Brazīlijas izlase izbraukumā ar 2:1 (1:1) pieveica Čīles futbolistus. Jau otrajā minūtē pēc Eduardo Vargasa precīzā sitiena Čīles izlase ieguva vadību, tomēr pirmā puslaika kompensācijas laikā Igors Žezuss da Kruss panāca izlīdzinājumu, bet 89. minūtē Luiss Enrike izrāva brazīliešiem uzvaru.

CONMEBOL kvalifikācijas grupā pēc deviņām kārtām Argentīna ar 19 punktiem saglabā līderpozīciju, bet Kolumbija ar 16 punktiem saglabā otro vietu. Trešā ar 15 punktiem astoņos mačos ir Urugvaja, bet Brazīlija ar 13 punktiem deviņas spēlēs pakāpusies uz ceturto vietu. Ekvadorai un Bolīvijai ir pa 12 punktiem, septītā ar 11 punktiem ir Venecuēla, aiz kuras seko Paragvaja ar desmit punktiem un Čīle ar pieciem punktiem. Turnīra tabulu ar trim punktiem astoņas spēlēs noslēdz Peru. No Dienvidamerikas zonas ceļazīmes uz 2026.g ada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru izcīnīs sešas labākās komandas, bet septītā vieta par iespēju startēt finālturnīrā vēl cīnīsies starpkontinentālajā "play off" kārtā.