Rūdolfs Balcers guvis savainojumu, viņa atgriešanās gaidāma drīzumā
foto: IMAGO/Manuel Stefan
Rūdolfs Balcers Cīrihes "Lions" sastāvā.
Hokejs

Rūdolfs Balcers guvis savainojumu, viņa atgriešanās gaidāma drīzumā

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Vakar Šveices hokeja čempionāta spēlē Cīrihes "Lions" sastāvā laukumā nedevās Rūdolfs Balcers. Kā paziņojusi komanda, latvietis maču izlaidis traumas dēļ.

Rūdolfs Balcers guvis savainojumu, viņa atgriešanā...

Hokeja klubs Cīrihes “Lions” paziņojis, ka Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers iedzīvojies ķermeņa lejasdaļas savainojumā, kas gan neesot pārāk nopietns. Viņa atgriešanās ieplānota drīzumā – Balcera veselības stāvoklis tiks izvērtēts dienu no dienas. Visdrīzāk traumā latvietis iedzīvojās 28. septembra mačā pret “Fribourg”, kuru “Lions” zaudēja ar 0:2. Konkrētajā spēlē Balcers laukumā pavadīja vien 11:12 minūtes, bet 1. oktobra duelī pret “Rapperswil” viņš jau nebija kluba pieteikumā. 

Balcers Cīrihē spēlē otro sezonu, iepriekšējā kļūstot par Šveices hokeja čempionu. 50 spēlēs regulārā turnīra ietvaros uzbrucējs izcēlās ar 20 vārtiem un 18 rezultatīvajām piespēlēm, kamēr izslēgšanas 13 mačos iemeta četrus vārtus un atdeva četras piespēles. Šo sezonu Balcers bija iesācis rezultatīvi, sešās spēlēs gūstot divus vārtus un atdodot trīs piespēles. 

Bez Balcera savainots ir arī Deniss Holenšteins, kurš arīdzan ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ izlaidīs astoņas līdz desmit dienas. Cīrihes “Lions” sezonu sācis ar 14 punktiem septiņās spēlēs, kas dod otro vietu čempionātā. Tikpat punktu ir arī līderei “Kloten”. Nākamo spēli esošā Šveices čempione aizvadīs sestdien, 5. oktobrī, kad cīnīsies pret Ronalda Ķēniņa pārstāvēto “Lausanne”.