Savainojumu NHL pārbaudes spēlē gūst drafta pirmais numurs Selebrīni
foto: Getty Images via AFP
Maklins Selebrīni ielido laukuma apmalē.
Hokejs

Savainojumu NHL pārbaudes spēlē gūst drafta pirmais numurs Selebrīni

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta pirmais numurs Maklins Selebrīni otrdien guva savainojumu Sanhosē "Sharks" pirmssezonas pārbaudes spēlē pret Jūtas hokeja klubu.

Savainojumu NHL pārbaudes spēlē gūst drafta pirmai...

Otrajā trešdaļā Selebrīni ātrajā uzbrukumā nespēja noturēties uz slidām un ietriecās apmalē. Kanādiešu uzbrucējs vēl uz vienu maiņu laukumā atgriezās, tomēr maču vairs neturpināja.

"Sharks" spēli zaudēja ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2), bet Selebrīni iedzīvojās ķermeņa lejasdaļas savainojumā. Pagaidām nav zināms, cik tas ir nopietns.

Citā spēlē traumu guva viens no Ņujorkas "Rangers" līderiem Artemijs Panarins, kurš nespēja pabeigt maču pret Ņūdžersijas "Devils". Ņujorkas komanda mājās uzvarēja ar 5:4 (1:1, 3:1, 1:2), bet krievu uzbrucējs laukumu ar ķermeņa lejasdaļas traumu atstāja jau pirmajā trešdaļā.

Pārbaudes maču otrdien nepabeidza arī divi Otavas "Senators" līderi - Tims Šticle un Breidijs Tkačaks. Spēlē, kurā "Senators" viesos ar 4:3 (0:1, 3:1, 1:1) pārspēja Monreālas "Canadiens" hokejistus, Šticle tika savainots otrās trešdaļas vidū. Rupju spēka paņēmienu galvas rajonā izpildīja mājinieku aizsargs Arbers Džekajs, kurš par izgājienu saņēma noraidījumu līdz mača beigām. Uzreiz pēc sitiena Šticlem savu komandas biedru devās aizstāvēt Tkačuks, kurš pēc saķeršanās ar Džekaju laukumā neatgriezās.

Jaunā NHL sezona sāksies Eiropā, kur 4. un 5. oktobrī "Global Series" ietvaros Ņūdžersijas "Devils" Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiksies ar Bufalo "Sabres" komandu. Ziemeļamerikā pamatturnīra spēles sāksies 8oktobrī.