"TTT Rīga" Eirokausu grupā sacentīsies ar Beļģijas, Polijas un Itālijas komandām
foto: Paula Čirkste/LETA
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.
Basketbols

"TTT Rīga" Eirokausu grupā sacentīsies ar Beļģijas, Polijas un Itālijas komandām

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa I grupā spēlēs ar Mehelenas "Kangoeroes" no Beļģijas, Sosnovecas „Zaglebie” no Polijas un Itālijas vienību Sasari "Dinamo", noskaidrojās pēc ceturtdien aizvadītajām pēdējām kvalifikācijas spēlēm.

"TTT Rīga" Eirokausu grupā sacentīsies ar Beļģijas...

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" jūlijā pirms izlozes bija iekļauta pirmajā grozā, no otrā groza tika pievienota Beļģijas un no trešā groza - Polijas vienība. Tikmēr no kvalifikācijas ceturtdien klāt nāca "Dinamo", kas divos mačos pārliecinoši pieveica Grieķijas kluba Joaninas "Giannina" basketbolistes.

Paulas Strautmanes pārstāvētā Francijas vienība “Charnay” spēlēs E grupā kopā ar Slovākijas "Pieštanske Čajky", Ungārijas komandu "Sopron" un "Bodrum" no Turcijas. Lauras Melderes pārstāvētais Itālijas klubs Kampobaso "Magnolia" L grupā tiksies ar Spānijas klubu Žironas "Spar", Pēčas "NKA Universitas" vienību no Ungārijas un Armēnijas komandu Erevānas "Foxes". Rūtas Stiprās pārstāvētā Lietuvas komanda Klaipēdas "Neptūnas" D grupā spēlēs ar Latas BLMA no Francijas, Šveices klubu Fribūras "Elfic" un Īstkilbraidas "Caledonia Gladiators" no Lielbritānijas.

Pamatturnīrā sacentīsies 48 klubi, kas salozēti 12 grupās pa četrām vienībām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Šim 28 komandām vēl pievienosies četras vienības, kas būs izkritušas no Eirolīgas turnīra.

Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" grupā uzvarēja visās sešās spēlēs, pārvarēja divas "play-off" spēļu turnīra kārtas un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 148:171 zaudēja Lauras Melderes pārstāvētajai Venēcijas "Umana Reyer". Par uzvarētājām kļuva Londonas "Lions", kas divu maču summā ar 149:145 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš".