NBA vēsturē jaunākais MVP Deriks Rouzs pēc 15 sezonām noslēdz basketbolista karjeru
foto: AP/Scanpix
Deriks Rouzs pagājušajā sezonā Memfisas "Grizzlies".
Basketbols

NBA vēsturē jaunākais MVP Deriks Rouzs pēc 15 sezonām noslēdz basketbolista karjeru

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīja 15 sezonas, ceturtdien noslēdza basketbolista karjeru, vēsta medijs "TheAthletic".

NBA vēsturē jaunākais MVP Deriks Rouzs pēc 15 sezo...

Memfisas "Grizzlies", ar kuru basketbolistam vēl bija vienošanās uz vienu sezonu, šonedēļ atbrīvoja Rouzu. Tieši šī Rietumu konferences komanda kļuva par viņa noslēdzošo karjeras pieturvietu. 2023./2024. gada sezonas laikā Rouzs laukumā devās 24 spēlēs, kurās vidēji guva astoņus punktus un atdeva 3,3 rezultatīvās piespēles. 

Čikāgas "Bulls" draftēja Rouzu 2008.gadā ar pirmo numuru un 2011.gadā viņš kļuva par līgas vēsturē jaunāko NBA basketbolistu, kurš atzīts par MVP, saņemot vērtīgākā spēlētāju balvu 22 gadu vecumā. Tā kļuva arī par viņa rezultatīvāko sezonu karjerā, 81 spēlē vidēji izceļoties ar 25 punktiem un 7,7 rezultatīvām piespēlēm. Pēcāk sportista karjeru ietekmēja ceļgala savainojumi, un Rouzs vairs nespēja atgriezties iepriekšējos individuālajos spēju augstumos. 

"Mana nākamā dzīves nodaļa ir par savu sapņu piepildīšanu. Ticu, ka veiksme sekos tad, kad kļūsi par to, ko vēlējies. Vēlos pasaulei demonstrēt, ko protu ārpus basketbola," komentārā medijam "The Athletic" par saviem nākamajiem izaicinājumiem dzīvē teica Rouzs. 

Pēc septiņām sezonām "Bulls" rindās viņš tika aizmainīts un karjeras turpinājumā spēlēja vēl Ņujorkas "Knicks", kuras rindās bija arī Kristapa Porziņģa komandas biedrs, Klīvlendas "Cavaliers", Minesotas "Timberwoles", Detroitas "Pistons" un "Grizzlies".  Visas karjeras laikā Rouzs NBA aizvadīja 723 regulārās sezonas spēles, kurās caurmērā guva 17,4 punktus un iekrāja 5,2 rezultatīvas piespēles.