“Viņš nekad neuztraucas!” Vankūveras “Canucks” treneris cildina Artūru Šilovu
foto: AP/Scanpix
Artūrs Šilovs darbībā spēlē pret Sietlas "Kraken".
Hokejs

“Viņš nekad neuztraucas!” Vankūveras “Canucks” treneris cildina Artūru Šilovu

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Naktī uz trešdienu ar uzvaru gatavošanos jaunajai sezonai sāka Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras “Canucks”. Pēc spēles Šilova sniegumu slavēja kluba galvenais treneris Riks Tokets.

“Viņš nekad neuztraucas!” Vankūveras “Canucks” tre...

Pirms jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas pirmo pārbaudes spēli aizvadījusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras “Canucks”, kas ar 3:1 apspēlēja Sietlas “Kraken”. Kamēr Bļugers šoreiz nespēlēja, tikmēr Šilovs atvairīja 18 no pretinieku izdarītajiem 19 metieniem, tiekot atzītam par spēles pirmo zvaigzni. 

“Hokejisti parādīja labu pašatdevi. Dažbrīd gan spēlējām pavirši, taču mūsu vairākuma izspēle bija līmenī. Vairāki hokejisti demonstrēja labu sniegumu – Šilovs, manuprāt, nospēlēja ļoti labi,” pēc spēles latviešu vārtsargu slavēja “Canucks” galvenais treneris Riks Tokets. 

Šilovs Vankūveras sastāvā uzmirdzēja 2023./2024. gada sezonas izslēgšanas spēļu laikā, kad traumās iedzīvojās gan Tačers Demko, gan Keisijs Desmits. Vasarā Šilovs rūpīgi trenējās Latvijā, sevi pārslogojot, kas rezultējās ar mikrotraumu un nespēlēšanu izlasē olimpiskās kvalifikācijas laikā. Trauma gan nebija nopietna, ļaujot viņam atgriezties ierindā jau uz NHL pirmssezonu. 

“Redzēju to pašu, ko pagājušajā sezonā izslēgšanas spēļu laikā. Viņš ir ļoti nosvērts,” latvieša darbību vārtos plašāk komentēja Tokets. “Pretiniekiem bija vairākas izdevības ātrajos uzbrukumos, taču Šilovs vienmēr bija atradis pareizo pozīciju vārtos. Jau pēc viņa izturēšanās vārtos var pamanīt, ka viņš neuztraucas. Šķiet, ka nekad neesmu redzējis, ka Šilovs uztrauktos,” turpināja treneris. 

Vankūveras galvenais treneris uzskatīja, ka pārliecību un mieru savās darbībās vārtos Artūrs Šilovs aizguvis no sava kolēģa – Tačera Demko. “Kad runājat par viņu, tad nav nozīmes, vai tā ir “play-off” spēle, regulārā turnīra vai pārbaudes cīņa. Viņš ir tiešām mierīgs puisis. Šķiet, ka viņš to ir aizguvis no Demko, kurš izturas tieši tāpat.”

Jau šonakt, 5:00 pēc Latvijas laika “Canucks” aizvadīs otro pārbaudes spēli, spēkojoties pret Kalgari “Flames”. Kopumā klubs pirms jaunās sezonas aizvadīs sešas sagatavošanās mačus, bet jauno sezonu sāks 10. oktobrī ar maču savā laukumā pret jau minēto “Flames”.